A somorjai STK az új szezonban a tabella első felében akar mozogni

stk

A II. labdarúgóligában szereplő somorjai STK az új szezonban is folytatja a munkát Michal Kuruc vezetőedzővel, aki egyben a DAC akadémiájának szakmai igazgatója is. Kuruc a felkészülés és a játékosmozgás mellett a szezonban kitűzött célokról, és két klub közötti együttműködésről is beszélt lapunknak.

Az eredmények alapján sikeres felkészülést tudhat maga mögött a csapat. A mutatott játékkal is elégedett volt?
Rendkívül színvonalas felkészülésen vagyunk túl. Mivel Somorján a stadion átépítése zajlik, így Dunaszerdahelyen készültünk a MOL Akadémián, nagyszerű körülmények között. Jó ellenfelekkel mérkőztünk meg, szlovák I. és II. ligás csapatok ellen is pályára léptünk. A Puskás Akadémia és a Győr elleni mérkőzéseket le kellett fújni a korlátozások miatt, így csak egy alkalommal találkoztunk külföldi csapattal. A felkészülési mérkőzések rámutattak néhány játékelemre, amiben még mindenképp fejlődnünk kell, de összességében egyértelműen pozitívan értékelem az utóbbi heteket.

Kapusposzton ugyan jelentős változások történtek, de azt leszámítva nem volt túl nagy mozgás a keretben.
A keret csak kisebb változásokon esett át. Elsősorban olyanok távoztak, akik kevesebb lehetőséget kaptak, de a csapat magja egyben maradt. Van néhány érkezőnk és a DAC akadémiáját is figyeljük. A keret már stabil, és készen áll az új szezonra. Van két fiatal afrikai játékos, akiknek az érkezése nemsokára várható. Mindketten a DAC-projekt keretében jönnek Somorjára, az egyikük gambiai, a másik szenegáli. Őket személyesen tekintettem meg Gambiában az akadémián, amellyel együttműködünk. Jelenleg a munkavállalási engedélyüket intézzük. Ami a keretet illeti, minden játékosunk versenyképes, és hozzá tud adni valamit a csapathoz. Ugyanez igaz a kapusposztra is, ahová az ifiből felkerült Danihel mellett két hasonló képességű, fiatal és ambiciózus hálóőrt igazoltunk. Meglátjuk, hogyan fognak szerepelni, mindannyian meg fogják kapni a lehetőséget a bizonyításra. 

A somorjaiak immár hagyományosan nem tűznek ki konkrét helyezést célul az új szezon előtt. Ez most is így van?
Konkrét célt ezúttal sem lőttünk be, de az biztos, hogy a tabella első felében szeretnénk mozogni. Nagyon fontosnak tartom majd a jó kezdést, hogy aztán felszabadultabban focizhassunk. Szeretnénk minél több lehetőséget biztosítani a DAC fiataljainak is, hiszen az az egyik fő feladatom, hogy felkészítsem a játékosokat a profi futballra. A jó példa erre Rymarenko, aki a nyári felkészülést már Dunaszerdahelyen abszolválta. 

Nem okoz sok fejtörést önnek, hogy a jó szezont futó játékosokat folyamatosan pótolnia kell, hiszen ők jó eséllyel feljebb lépnek a DAC-ba?
Ha a DAC-ba távoznak, akkor természetesen semmi kifogásom a folyamat ellen, hiszen drukkolok a DAC-nak, jó a kapcsolatunk, és végső soron ez a feladatom is. Ha egy játékos feljebb tud lépni, az jó reklám a somorjai csapat számára, jó reklám számomra is. Ha egy-két év múlva a profik szintjén látok viszont egy játékost, annak nagyon örülni fogok.

Sikeresnek tekinti eddig tevékenységét Somorján? 
A téli érkezésem óta sok mindent megváltoztattam. Az egész rendszert úgy állítottuk be, hogy az STK jelentse a MOL Akadémia legmagasabb szintjét. Amióta itt vagyok, igyekszem folytatni a munkát, amit azelőtt az akadémián elkezdtem, és úgy érzem, sikerült magasabb szintre emelni az utánpótlást. Az együttműködésünk jó, emberileg és szakmailag is, a két vezetőség is jól dolgozik össze, így nagyon elégedett vagyok. 

Érdekes

Keret és játékosmozgás

Kapusok: Gyurákovics, Danihel, Trnovský
Védők: Pančík, Szálma, Stašík, Marič-Bjekič, Oikonomou, Bahi, Fujak
Középpályások: Nagy P., Baéz, Demjanovič, Jančo, Bögi, Štefanka, Bogdan, Petrišák
Támadók: Vrábel, Boateng, Čunta, Appiah, Leginus, Owusu, Repa, Ferleťák
Vezetőedző: Michal Kuruc

Érkezett: Gyurákovics (Győri ETO), Danihel (ifik), Vrábel (Nitra), Bahi (Gent), Trnovský (Banská Bystrica), Repa (Atalanta)
Távozott: Mezovský (visszavonult), Veselovský, Rymarenko (DAC), Valach (FC Košice), Bubák (Gabčíkovo), Švec (Lipt. Mikuláš), Nagy Z., Böndi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?