A Slovan megismételné a két évvel ezelőtti, PAOK elleni bravúrt

slovan

A Slovan ma (21.00) a görög Olimpiakosz Pireusz otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-liga selejtezők rájátszásának első meccsén, a tét a főtábla. 
 

A görög bajnokság ugyan csak jövő vasárnap kezdődik el, de azért a görög bajnok már játékban van, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében két fordulót is játszott. A második körben a bolgár Ludogorec ejtette ki, így került az EL-selejtezők rájátszásába. A pozsonyiak a Fortuna Liga 4. fordulójában hazai pályán könnyedén győzték le a Michalovce csapatát 3:1-re. Ám id. Vladimír Weiss csapatában több sérült is van. Holman Dávid hosszú ideig harcképtelen, Ezekiel Henty és a kapus, Michal Šulla is kisebb sérüléssel bajlódik. Ráadásul a brazil Rataót kirakták a keretből.

„Minél előbb rendbe kell jönni a játékosoknak. Hentyt azért cseréltem le a nagymihályiak ellen, nehogy komolyabb sérülést szenvedjen. Michal Šulla pedig a pénteki edzésen sérült meg, amikor olyan szerencsétlenül ütközött David Streleccel, hogy majdnem eltörte a lábát. Remélem, hogy az Olimpiakosz elleni mérkőzésre mindketten rendben lesznek” – számolt be a sérültek állapotáról id. Weiss, a pozsonyiak edzője.

A Slovan nem őriz rossz emlékeket a görög csapatokról, hiszen a 2019/2020-as szezonban a PAOK ellen vívta ki az EL-csoportkörébe jutást. Az égszínkékek holland középpályása, Joeri de Kamps részese volt annak a párharcnak. „Természetesen a továbbjutás miatt örömmel emlékszem vissza a PAOK elleni mérkőzésekre, noha nehezek voltak sikerült továbbjutnunk. Az Olimpiakosznak jó csapata van, több kiváló játékossal, most is olyan nehéz mérkőzésekre számítok, mint két évvel ezelőtt. A legfontosabb, hogy a pálya közepén minél több párharcot megnyerjünk. Csapatként, egymásért kell küzdenünk – mondta a holland játékos. – Az ilyen meccseket mindig várjuk, mert összemérhetjük magunkat a világklasszis játékosokkal. Szeretem ezt az időszakot, mikor gyors egymásután következnek a mérkőzések. Örülök, hogy bejutottunk a rájátszásba, mindent megteszünk, hogy ott legyünk a csoportkörben is.”

Az Olimpiakosz jelenleg a 37. az UEFA klubranglistáján, olyan játékosokkal a keretében mint Szokratisz Papasztatopulosz, Mathieu Valbuena vagy a cseh válogatott kapusa, Tomáš Vaclík.

A mérkőzést a Dajto csatornáján lehet nézni 21.00-tól. A játékvezető az olasz Marco Guida lesz. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Pozsonyban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?