A Senica fogadja a DAC hetedik meccsen veretlen csapatát

<p>A második helyezett senicai együttes ma (17.30) a DAC-ot fogadja a labdarúgó Corgoň Liga 15. fordulójában.</p>

Jó passzban vannak a sárga-kékek, akik zsinórban hét bajnoki meccsen nem szenvedtek vereséget, s a tapasztalt Pavol Kováč hálója pedig immár 296 perce érintetlen. A csallóköziek remélik, hogy az erdőháti városban mindkét sorozat folytatódik.
A sikeres eredmények hatására remek a hangulat a DAC háza táján. „Ha megy a szekér, akkor nincs különösebb gond. Kár, hogy ezúttal is sérülések zavarták a felkészülést, Halimi, Matúš és Ďurica még nem épült fel teljesen, de a kispadra már leülhetnek. Sajnos, Filo hátfájdalmakkal küszködik, reménykedem, hogy végül mégis vállalhatja a játékot“ - mondta lapunknak Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek mestere. - Alaposan feltérképeztük a senicai csapatot, amely hasonló stílusban futballozik, mint mi. Stanislav Griga tanítványai zárt védekezésből indítják veszélyes kontráikat, és odahaza sem szégyellnek defenzív futballt játszani. Hátvédjeinknek nagyon oda kell figyelnünk a hórihorgas Smetanára, aki fontos gólokat lő. Döntő lehet, hogy védenceim gyorsabbak és robbanékonyabbak az erdőhátiaknál. Pontért vagy inkább pontokért utazunk Senicára, biztosra veszem, hogy folytatjuk a veretlenségi sorozatunkat.“
Van miért visszavágniuk a csallóközieknek, hiszen legutóbb, augusztus hetedikén hazai pályán 3:2-re kikaptak a Griga-legénységtől. „Az egy peches meccs volt a számunkra, akkor kezdett összeérni a csapat, azóta rendkívül sokat javultunk. Remélem, hogy ezt be is bizonyítjuk“ - hangsúlyozta Radványi.
A DAC várható összeállítása: Kováč-Obert, Struhár, Hrabač, Konečný-Helísek, Boya, Hílek, Gašparík-Filo (Halimi), Harsányi. A Senica legutóbbi hazai bajnoki mérkőzésén csak döntetlenezett (1:1) a sereghajtó eperjesiekkel, ám egy hete Smetana találatával 1:0-ra nyert a Dubnica otthonában. Egyébként az erdőháti csapat odahaza és idegenben is egyaránt 13-13 pontot szerzett. Stanislav Griga vezetőedző csütörtökön ünnepelte 49. születésnapját, s védencei fogadkoznak, hogy ebből az alkalomból győzelemmel akarnak neki kedveskedni.
Az élvonalban eddig négyszer találkozott a két csapat, érdekes, hogy a DAC Senicán még nem szenvedett vereséget, 2009. augusztusában Homola öngóljával 1:0-ra nyert, idén áprilisban pedig 2:2-re játszott (góllövők: Piroska, Pavlovič, ill. Yavarzadeh, Bajevszki). Dunaszerdahelyen viszont már közel sem ment ilyen jól a sárga-kék együttesnek, amely 2009. novemberében 2:1-re (Koejoe, ill. Tesák, Adiaba - öngól), legutóbb pedig a 4. fordulóban 3:2-re (Harsányi, Yavarzadeh, ill. Diviš, Kóňa, Strnad) kapott ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?