A pekingi a legnagyobb olimpiai falu

Peking |

<p>Minden idők legjobb olimpiai falujának nevezte a pekingit Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A belga sportdiplomata más területen is dicsérte a házigazdákat, azt mondta: kiváló és hibátlan a szervezés, a versenyhelyszínek pedig nagyszerűek. "Remek olimpia lesz" - mondta a NOB-végrehajtó bizottság szombati, nyolcórás ülése után Rogge. A kínai fővárosban tartott első sajtótájékoztatóján a 66 éves sportvezető örömét fejezte ki, hogy rekordot jelentő 205 nemzet képviselői versengenek majd Pekingben.</p>

Minden idők legjobb olimpiai falujának nevezte a pekingit Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A belga sportdiplomata más területen is dicsérte a házigazdákat, azt mondta: kiváló és hibátlan a szervezés, a versenyhelyszínek pedig nagyszerűek. "Remek olimpia lesz" - mondta a NOB-végrehajtó bizottság szombati, nyolcórás ülése után Rogge. A kínai fővárosban tartott első sajtótájékoztatóján a 66 éves sportvezető örömét fejezte ki, hogy rekordot jelentő 205 nemzet képviselői versengenek majd Pekingben.
A sajtókonferencián szóba került az internetcenzúra kérdése is, Rogge azt mondta: amikor a kínaiak 2001-ben megkapták a rendezés jogát, "elegendő hozzáférést" szavatoltak. Arra a kérdésre azonban, hogy ez mit jelent, nem válaszolt és elnézést sem kért a média képviselőitől. "Nem kérek bocsánatot egy olyan dologért, amiért nem én vagyok a felelős. Az internetet a kínaiak szabályozzák" - fogalmazott.
Az elmúlt napok doppingeseteit a NOB elnöke pozitív előjelnek minősítette. "Ez a stratégiánk következménye. Már korábban is jeleztem, hogy a játékok előtt a lehető legtöbb tesztet fogjuk elvégezni, hogy kiszűrjük a csalókat" - mondta. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?