A négybe kerülni az extraligában

<p>Komoly sorozatterhelés kezdődik meg ma (18.00) a somorjai női kosárlabdacsapat számára a pécsi PEAK elleni idegenbeli mérkőzéssel. Az ŠBK ugyanis mind a hét közben indult szlovák extraligában, mind a Közép-európai Ligában részt vesz, így gyakran heti két tétmeccs szerepel a csallóköziek programjában.</p>

„A sűrű meccsnaptár minden csapatot letesztel, hogy elég bő-e a kerete, és milyen a kosarasaik pszichikai ellenálló képessége – vélekedik Diósi Albert, a somorjaiak menedzsere. – A mi játékoskeretünk megfelelőnek tűnik, fiatalok és tapasztalt lányok is vannak köztük. Három légiósunk, egy szerb, egy magyarországi és egy tengerentúli kosaras kivételével mindanynyian hazaiak.”

A felkészülés során a somorjaiak Léván, a cseh Strakonicén és hazai pályán is tornagyőzelmet arattak, egyedül az iglói kiruccanásukon gyűjtöttek be egy vereséget a vendéglátóktól. Az új vezetőedző, Ján Krajňák nagy szabadságot ad védenceinek a támadójátékban. „Azt szeretné, hogy mi hozzunk döntéseket a meccs során. A védelemre nem helyez akkora hangsúlyt, de remélem, a szezon során még jobban öszszecsiszolódunk, mert az U18-as Eb miatt most kevesebbet készülhettünk vele” – nyilatkozta lapunknak Suja Tímea, a csallóköziek irányítója.

A 29 éves játékos szerint idén nagyon kiegyenlített lesz a hazai extraliga: „Ha be tudnánk kerülni az első négybe, mint tavaly, az szuper lenne. A Közép-európai Ligában pedig nagyon nehéz ellenfeleink lesznek, erősebbek, mint a tavalyi magyar–szlovák playoffban. Szerintem a középmezőny a reális számunkra, de sok múlik majd azon, kiket tudunk megszorongatni Somorján.”

Az előző idénytől eltérően ugyanis a csallóközieknek nem Pozsony fogja jelenteni a „hazai pályát” a nemzetközi sorozatban. „Egyedül a pécsieknek vannak fenntartásai a tornatermünkkel kapcsolatban. Igaz, hogy két feltételnek, a 600-as befogadóképességnek és a zsűriasztal pályától való távolságának nem felel meg, de a szlovák kollégák így is nevetnek a dolgon, hogy nekik semmi gondjuk sincs a ››Hajrá, Somorja‹‹ szurkolással, míg a pécsiek a szlovák fővárosba küldenének minket” – árulta el az Új Szónak Diósi.

A szabályok ebben az esetben nem egyértelműek – a bajnokság lebonyolítása viszont az: az öt szlovákiai (a kassai Good Angels, a rózsahegyi, a somorjai, a pöstyéni és az iglói csapat), az öt magyar (a miskolciak, a két pécsi klub, a soproniak és győrieket pótoló ceglédiek) és a horvát (Novi Zagreb) résztvevő oda-vissza alapon játszik egymással (a szlovák klubok egymás elleni meccsei egyúttal a hazai extraligába is beszámítanak). Az alapszakasz végén az első négy helyezett a Final Four-tornán küzdhet a bajnoki címért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?