A nagymegyeri NowEmber őrzi a rock parazsát

A zenekar a gitáros, Vígh Zoltán, Kenedy álmának beteljesülése.NagymegyerIsmerős dallamokat játszik új köntösben a három éve megalakult nagymegyeri NowEmber duó.

A zenekar a gitáros, Vígh Zoltán, Kenedy álmának beteljesülése.

Nagymegyer

Ismerős dallamokat játszik új köntösben a három éve megalakult nagymegyeri NowEmber duó. Fesztiválon, esküvőn, bárban is hallhatja a közönség az akusztikus zenekar játékát.

A NowEmber 2012 novemberében alakult, a zenekar névválasztása is innen ered. „Játszottunk a november szóval, kiemeltük benne az Embert, ami angolul parazsat jelent. Úgy gondoltuk, hogy mivel a mai fiatalok egyre ritkábban hallgatnak rockzenét, mi nem hagyjuk kialudni ezt a tüzet, és legalább parázsként dédelgetjük” – mondta a névválasztásról Milada Egrecká, aki fuvolán játszik és énekel. A zenekar a gitáros, Vígh Zoltán, Kenedy álmának beteljesülése. „Az akusztikus zenének különös varázsa van. Régóta szerettem volna egy ilyen formációt” – folytatta a gitáros. Tavaly óta Kosár Gábor, a nagymegyeri King Size zenekar szólógitárosa gitárosként és vokalistaként gyakran kiegészíti a zenekart. Ismert angol dalokat adnak elő, általában rockzenét játszanak. Repertoárjukban Mettallica-, Led Zeppelin-, Eagles-, Ray Charles-, AC/DC-átdolgozások hallhatók.

„A fuvola és a gitár együtt nagyon érdekes hangzást hoz létre. Mindkettő finomítja, lágyítja a rockzenét. Ellenben sokszor inkább az erőteljesebb játékra törekszünk, hogy megőrizzük a rockos jelleget” – közölte Milada. A zenészek átdolgozásokkal szórakoztatják a NowEmber hallgatóit, saját dalokat más formációkban alkotnak. „Egyik célunk, hogy a közönség akusztikusan hangszerelve is hallhassa kedvenc dalait. A NowEmber zenéjével kellemes érzelmeket szeretne kiváltani, és úgy érezzük, ez sikerül” – mondta Kenedy.

A gitáros hozzátette, eredeti céljuk az volt, hogy utcazenészként szerezzenek örömet a járókelőknek, ma már azonban kevés idejük jut erre. Az utca helyett közösségi rendezvényeken, éttermekben találkozhat a közönség a zenekarral, és a közösségi portálon is meghallgathatja az akusztikus dallamokat.

Legközelebb a vásárúti és érsekújvári Kor-Zár verséneklő együttest mutatjuk be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?