A második delegációban is van fertőzött, elmarad a Slovan BL-selejtezője

slovan

A feröeri médiumok pénteken arról számoltak be, hogy a Slovan csütörtökön érkezett második csapatában is találtak egy koronavírus-fertőzötett, így a ma esti Klaksvík–Slovan BL-selejtezőt nem rendezik meg. 

Az eredetileg szerdára kiírt mérkőzést még kedden elhalasztották, mert a megérkezés után pozitív lett a Slovan egyik fizioterapeutájának a koronavírustesztje. A feröeriek ekkor választás elé állították a szlovák bajnok küldöttségét: vagy karanténba vonulnak, vagy ugyanazzal a géppel hazautaznak. Végül az UEFA közbeszólt, és péntekre halasztotta a meccset.

A Slovan gyorsan mozgosított, és csütörtökön újabb 16 játékos (köztük 9 ifista) repült el Pozsonyból Németh Szilárd másodedzővel együtt a Feröer-szigetekre, arra az esetre, ha az első géppel érkezőknek karanténban kell maradniuk. 

A második csapat idehaza átesett egy tesztelésen, amely során nem találtak pozitív esetet, de az érkezés utáni tesztelésen a feröeriek egy meg nem nevezett személynél már kimutatták a fertőzést. 

A feröeriek arról számoltak be, hogy a Slovan elutasította a tesztelés eredményét, amit egy helyi cég, a Thetis végzett. A szlovák bajnok egyúttal kifogásolta, hogy a teszteredmények a vártnál később érkeztek meg, így a csütörtökön érkezett második csapat nem tudott edzésbe állni.

„A feröeriek mindent elkövetnek azért, hogy ne legyen meccsˮ – mondta az RTVS érdeklődésére ifj. Ivan Kmotrík klubigazgató. 

Az UEFA várhatóan hamarosan bejelenti, hogy a Klaksvík játék nélkül továbbjutott, és így a második selejtezőfordulóban a feröeri csapat lesz a svájci Young Boys ellenfele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?