A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

patkai

Dzsudzsák és Szalai a végletekig kihajtotta magát, az aranylabdás Modric viszont keveset mutatott meg a tudásából. A magyar–horvát labdarúgó Eb-selejtező szereplőit értékeltük.

MAGYARORSZÁG

Gulácsi Péter      7

A vártnál jóval kevesebb dolga volt a lipcseiek kapusának, a bekapott gól nem az ő lelkén szárad. Magabiztosan védett, és jól irányította a védelmet.

Lovrencsics Gergő      8

Ezúttal is fáradhatatlan volt a Ferencváros 30 éves jobbhátvédje, akadt néhány nagy mentése, és a támadásokat is segítette.

Willi Orbán        8

Csakúgy, mint a szlovákok ellen, ezúttal is a lipcseiek 26 éves hátvédje volt a magyar védelem oszlopa, aki Budapesten is kamatoztatta bundesligás rutinját és remek fejjátékát.

Baráth Botond    7

A Kansas City játékosa negyedik válogatottmeccsén remekül kiegészítette a védelem tengelyében Orbánt. Ezúttal sem volt szívbajos, ha kellett, keményen odalépett.

Kádár Tamás      5

A Dinamo Kijev labdarúgója ezúttal balhátvédként kapott szerepet, vasárnap is akadt néhány megingása, de szerencséjére, ezeket a bakikat nem használták ki a horvátok.

Nagy Ádám         7

Rendkívül hasznosan futballozott a 23 éves védekező középpályás, aki nem ijedt meg a nagy nevektől. Játékán egyáltalán nem érződött, hogy Bolognában mellékvágányra került.

Pátkai Máté        6+1

A MOL Vidi 30 éves defenzív középpályása csak pár órával a meccs előtt tudta meg, hogy helyet kap a kezdőben. Végighajtotta a meccset, de azt nem sokan mondták volna, hogy ő lesz Rossi nyerőembere. A győztes gólért jár a plusz egy pont.

Dzsudzsák Balázs        8

Századik válogatottmeccsén kiválóan futballozott a 32 éves csapatkapitány, nem ismert elveszett labdát. Mindkét gól az ő passzát követően született.

Szoboszlai Dominik    6

A Salzburg 18 éves futballistája bátran játszott Modricék ellen, voltak ügyes megmozdulásai, de labdavesztései is.

Nagy Dominik    6

A varsói Legia szélsője sérülés miatt – Lovren csúnyán felrúgta – csak negyven percet töltött a játéktéren, de addig is volt két szép bal oldali elfutása.

Szalai Ádám       8

Fáradhatatlan volt a Hoffenheim 31 éves támadója, aki végig ádáz csatát vívott Lovrennel és Vidával. Éles szögből pazar gólt lőtt, ez volt a huszadik találata a válogatottban. A pontrúgásoknál a védekezésből is kivette a részét.

Kalmár Zsolt      6

A DAC középpályása Szoboszlait váltotta fel, gyorsan felvette a ritmust, és 15. válogatott meccsén közel állt az első góljához.

Varga Roland     5

A Ferencváros 29 esztendős szélsője a sérült Nagy Dominik helyére állt be. Nem játszott rosszul, de nem is villogott.

Bese Barnabás    –

Kevés időt töltött a pályán, ezért teljesítménye nem értékelhető.

HORVÁTORSZÁG

Lovre Kalinic     4

Végig eléggé bizonytalan volt az Aston Villa kapusa, Szalai gólja nem tűnt védhetetlennek, ám az éles szögből leadott lövésbe csak beleütni tudott.

Tin Jedvaj  5

A Bayer Leverkusen 23 éves védője közepes teljesítményt nyújtott, Nagy Dominik és Varga Roland kellemetlen perceket okozott neki.

Dejan Lovren      5

A Liverpool tapasztalt kemény középső védője hozta a papírformát, megbízhatóan focizott.

Domagoj Vida   6

A vendégvédelem legjobbja volt a Besiktas jól fejelő középhátvédje, aki ezúttal sem ijedt meg senkitől. Egy ütközés után még vérzett is, mezt is kellett cserélnie, de persze a szeme sem rebbent.

Borna Barisic     5

Az első félóra végén megsérült a Glasgow Rangers balhátvédje, akinek meggyűlt a baja Dzsudzsákkal.

Luka Modric       6

Visszafogott teljesítményt nyújtott a Real Madrid 33 éves aranylabdás játékmestere. Átadásai pontosak voltak, a horvátok gólja az ő átadása után született, de ő sem tűnt igazán felpörgöttnek.

Marcelo Brozovic       5

Az Internazionale technikás játékosa nem nagyon törte magát, ő volt a leggyengébb a horvát középpályások közül.

Ante Rebic 5

Az Eintracht Frankfurt szélsője lőtte a horvátok gólját – ez volt a 3. találata címeres mezben –, de ezen kívül nem sokat mutatott a tavalyi vb-n remeklő futballista. Nem csoda, hogy lecserélték.

Ivan Rakitic        5

Az FC Barcelona középpályása sem jeleskedett különösebben a Groupama Arénában.

Ivan Perisic         6

Voltak felvillanásai az Internazionale játékosának, egy alkalommal egyéni akciója végén csak az oldalhálót találta el.

Andrej Kramaric 6

A Hoffenheim 27 éves csatára volt az egyik legaktívabb a horvát játékosok közül, de ő sem mutatta topformáját.

Marin Leovac     5

A Dinamo Zagreb védője a sérült Barisicet váltotta fel, de ő sem tudta semlegesíteni a sokat mozgó Dzsudzsákot.

Josip Brekalo     5

Rebic helyett jutott szóhoz a Wolfsburg játékosa, akinek ez volt a negyedik válogatott meccse. Igyekezett, de nem tudott új színt vinni a játékba, bár volt egy jó megindulása.

Bruno Petkovic  –

Kevés időt töltött a pályán, ezért teljesítménye nem értékelhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?