A magángimi váratlan diadala

gimikosár1

Kosárlabdával folytatódott a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága. A galántai Kodály Zoltán Gimnázium fogadta az intézmény falai között a létszámban eddig legtöbb csapatot felvonultató mezőnyt: a fiúknál nyolc, a lányoknál hat résztvevőt jegyeztek, s ilyenre 2014 óta nem volt példa.

A lányoknál a papírforma érvényesült. Ahol megjelennek a somorjai Madách Gimnázium kosarasai, ott kevés pontot szereznek az ellenfelek. Az extraligás női csapat hátországából érkező gimnazista lányok ezúttal is kimagaslottak a mezőnyből, ráadásul soraikban szerepelt a torna legjobb kosarasának választott Slama Tilda, aki a somorjai felnőtt együttesben is letette már a névjegyét, s csapattársai között voltak mások is, akik már belekóstoltak a szlovák élvonalba.

A fiúk szorosabb csatát vívtak a helyezésekért. Végül meglepetéssel zárult a torna, mert a döntőben a dunaszerdahelyi Magángimnázium 9:2-re lelépte a szintén dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola gárdáját.

„Csapatunk legyőzte ugyan a komáromi Selye-gimit, de aztán elfogyott a szufla, s mind a Vámbéry-gimitől, mind a Madách-gimitől kikapott – jegyezte meg a mátyusföldiek szerepléséről Kovács Péter házigazda, a bajnokság jelenlegi koordinátora. – A másik ágról került a döntőbe a két dunaszerdahelyi fiúcsapat, s ott a magángimisek a torna legjobbjának kihirdetett Fekete Sebestyén vezérletével visszavágtak a csoportbeli 7:4-es vereségért a sportiskolásoknak. Legmesszebbről a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium fiúcsapata érkezett, és a korai kelés ellenére a pályán is bírták, s nem mentek haza üres kézzel, mert egyszer győzni is tudtak. Kellemes, jó hangulatú napot töltöttünk együtt, a sport ismét összekapcsolt bennünket, ráadásul kétéves kihagyás után találkozhattunk, aminek a kollégák és a diákok egyaránt örültek. Köszönet mindenkinek, hogy ideutazott, és hozzátett valamit a torna sikeréhez.”

Érdekes

Eredmények

Fiúk tornája, A csoport: Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta–Selye János Gimnázium, Komárom 12:7, Kodály-gimi–Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely 6:13, Kodály-gimi–Madách Imre Gimnázium, Somorja 7:13, Selye-gimi–Vámbéry-gimi 15:1, Selye-gimi–Madách-gimi 14:10, Vámbéry-gimi–Madách-gimi 5:9.

Sorrend: 1. Selye-gimi 5 (+13), 2. Madách-gimi 5 (+6), 3. Vámbéry-gimi 4 (-11), 4. Kodály-gimi 4 (-8).

B csoport: Középfokú Sportiskola, Dunaszerdahely–Magyar Gimnázium, Pozsony 16:4, Sportiskola–Magángimnázium, Dunaszerdahely 7:4, Sportiskola–Tompa Mihály Református Gimnázium, Rimaszombat 14:5, Pozsony–Magángimi 3:9, Pozsony–Tompa-gimi 8:9, Magángimi–Tompa-gimi 11:6.

Sorrend: 1. Sportiskola 6 (+24), 2. Magángimi 5 (+8), 3. Tompa-gimi 3 (-13), 4. Pozsony 3 (-19).

Elődöntő: Selye-gimi–Magángimi 2:14, Madách-gimi–Sportiskola 2:6.

Döntő: Magángimnázium–Sportiskola 9:2.

Végeredmény: 1. Magángimnázium, Dunaszerdahely, 2. Középfokú Sportiskola, Dunaszerdahely, 3. Selye János Gimnázium, Komárom és Madách Imre Gimnázium, Somorja.

A torna legjobb játékosa: Fekete Sebestyén (Magángimnázium).

A győztes csapat: Fekete Sebestyén, Marsal Márton, Gányovics Ádám, Ivan Tamás, Béhr András, Zsigárcsik Gábor, Gajdosik Roland, Nagy Zsolt, Sárkány Gábor, Márkus Barnabás. Kísérő tanár: Farkas Norbert.

 

Lányok tornája, A csoport: Középfokú Sportiskola, Dunaszerdahely–Selye János Gimnázium, Komárom 12:4, Sportiskola–Magángimi, Dunaszerdahely 12:7, Selye-gimi–Magángimi 5:7.

Sorrend: 1. Sportiskola 4 (+13), 2. Magángimi 3 (-3), 3. Selye-gimi 2 (-10).

B csoport: Magyar Gimnázium, Pozsony–Madách Imre Gimnázium, Somorja 1:35, Pozsony–Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely 5:8, Madách-gimi–Vámbéry-gimi 31:2.

Sorrend: 1. Madách-gimi 4 (+63), 2. Vámbéry-gimi 3 (-26), 3. Pozsony 2 (-26).

Elődöntő: Sportiskola–Vámbéry-gimi 25:10, Magángimnázium–Somorja 4:18.

A 3. helyért: Magángimnázium–Vámbéry-gimi 26:5.

Döntő: Madách-gimi–Sportiskola 18:4.

Végeredmény: 1. Madách Imre Gimnázium, Somorja, 2. Középfokú Sportiskola, Dunaszerdahely, 3. Magángimnázium, Dunaszerdahely.

A torna legjobb játékosa: Slama Tilda (Madách-gimi).

A győztes csapat: Slama Tilda, Lelkes Anna, Takács Tamara, Ágh Emma, Pellérdi Petra, Kovács Rebeka, Németh Emma Luca, Šimlovics Gréta. Kísérő tanár: Bott Andrea.

gimikosár2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?