A Loki kalandjai a BL-ben

<p>Ma este megkezdi szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a Debrecen. Ellenfele az ötszörös győztes FC Liverpool. Utoljára 1995. december 6-án játszott magyar együttes BL-csoportmecscset - akkor a Ferencváros 4:0-ra kikapott a négy csatárral (Finidi, Litmanen, Overmars, Kluivert) támadó Ajaxtól. Azóta tizennégy év telt el, s ma a Debrecen sikeréért szoríthatnak a magyar szurkolók.</p>

Tele lesz a vendégszektor
A Lokinak nem lesz könnyű dolga, hiszen az Anfield Roadon kellene helytállnia az FC Liverpoollal szemben. A Debrecen először szerepel a csoportkörben - a Liverpool pedig az utóbbi kilenc szezonban nyolcadszor… A Loki esélye az lehet, hogy Liverpoolban szinte semmit nem tudnak a magyar bajnokról - olyannyira nem, hogy a klub hivatalos honlapján „Debrecen“ helyett mindenütt „Debreceni“-t írnak.
Az előzetes hírek szerint a helyszínen mintegy kétezerötszáz magyar drukker buzdítja majd a Debrecent, amely a bukmékerek szerint teljesen esélytelen. A William Hill brit fogadóirodánál egészen képtelen kombinációkra is lehet fogadni a mérkőzés kapcsán: az, hogy Komlósi Ádám gólt lő, a Debrecen pedig 2:0-ra nyer, ezerszeres pénzt fizet.

Sok a hiányzó

Az utóbbi öt évben négyszer lett magyar bajnok a Debrecen, de ez Európában semmit sem jelent. Tudják ezt a hajdúságiak is, akik a nyári átigazolási időszakban megszerezték többek között Bodnárt (Salzburg), Szélesit (Strasbourg), Laczkót (Vasas), Mijadinoskit (Siont) és Feczesint (Brescia). Az Anfield Roadon ennek ellenére nem a legerősebb összeállításában lép pályára a Debrecen, eltiltás miatt ugyanis hiányozni fog Dombi Tibor és az idén bombaformában játszó Varga József, a csatár Rudolf Gergely combsérülése még mindig nem jött rendbe, a részleges térdszalagszakadást szenvedő Szélesi Zoltán pedig el sem utazott a csapattal Angliába.

Rekordszerződés
Liverpoolban az utóbbi napokban nem a Debrecen elleni meccs jelentette a fő témát, hanem a klub rekordszerződése, amelyet a Standard Chartered bankkal kötött: a Liverpool négy évre adta el a mezén lévő reklámfelületet, 80 millió fontért. Ugyancsak élénken foglalkoztatja a helyi sajtót Michael Shields ügye: a fiatal liverpooli drukker hiába hangoztatta ártatlanságát, egy szófiai kupameccs után gyilkosság vádjával bebörtönözték Bulgáriában. Az eset óta négy év telt el, s most beismerő vallomást tett egy férfi - Shields így került szabadlábra, s már a helyszínen nézte meg a Liverpool hétvégi bajnokiját (4:0 a Burnley ellen).

Tisztességgel, becsülettel
S ha már a Burnley elleni meccsnél tartunk: a Liverpool a mérkőzés során 27-szer próbálkozott lövéssel… Hogy debreceni szempontból vidámabb statisztikát is említsünk: a Liverpool eddig nyolc meccset játszott magyar ellenfelekkel, s csak kétszer nyert. Utoljára 35 évvel ezelőtt láttak vendégül magyar csapatot az Anfield Roadon, akkor a Ferencváros bravúros döntetlent (1:1) ért el.
A döntetlen ma este nem bravúr, hanem kisebb csoda lenne - tudja ezt Herczeg András, a debreceniek edzője is, aki szerint csapata egyetlen célja „tisztességgel és becsülettel“ futballozni Liverpoolban. Hogy ez mire lesz elég, az ma este kiderül.
(Bővebb összeállításunk a Debrecen mai BL-ellenfeléről a Focitippben, amely e héten az Új Szó szerdai, vagyis mai számának mellékleteként jelent meg.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?