A lettek ellen kezdenek a magyarok

Budapest |

<p>A kapus Szuper Levente szerint kedvező, hogy a magyar jégkorong-válogatott a sokkal esélyesebb hazai csapattal kezd csütörtökön a rigai olimpiai selejtezőben. "Bárhogyan szerepeltünk tavaly a szapporói divízió I-es vb-n, úgy érzem, a lettek lebecsülnek bennünket.</p>

Ha a torna végén játszanánk velük, és mondjuk győzelmekkel a hátunk mögött érkeznénk, akkor komolyabban vennék a meccset. Így aztán meglepetést okozhatunk" - mondta az MTI-nek Szuper a káposztásmegyeri Jégcentrumban tartandó edzőtábor első napján. "Most már izgatottan várom a tornát, jó játék kellene, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

A fehérvári kapus egy hét után volt jégen ismét betegsége miatt.

"Megfáztam, lázam volt, fájt a torkom és gyomorrontás is zavart" - tette hozzá Szuper.     

A csapatból éppen gyomorrontás miatt hiányozni fog a dunaújvárosi Peterdi Imre, aki helyett Berta Ákos kapott meghívót.

Pat Cortina szövetségi kapitány úgy véli, ha százszázalékos lenne a lett válogatott továbbjutása, akkor kár elutazni.

"Egyetértek Levivel, lehet előny az is, hogy a hazaiak velünk találkoznak először. Persze csak tökéletes játékkal lehet esélyünk. Bármi lesz is a torna végeredménye, remek felkészülés a svájci világbajnokságra" - fogalmazott Cortina.

Az edzőtábor első edzése után hét játékos, Budai Krisztián, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Gröschl Tamás, Ennaffati Omar, Szélig Viktor és Sille Tamás doppingvizsgálaton esett át.

A kapitány a kedd délelőtti edzés után jelöli ki a 23 fős (3 kapus, 20 mezőnyjátékos) utazó csapatot.

A válogatott csütörtökön a házigazda Lettországgal, pénteken Olaszországgal, vasárnap pedig Ukrajnával találkozik. A rigai kvartett első helyezettje vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?