A komáromiak nagy küzdelemre számítanak

komáromi kosarasok

Vasárnap (17.00) a Handlová ellen kezdi meg playoffbeli szereplését a komáromi férfi-kosárlabdacsapat a Niké SBL-ben.

Az, hogy ki kivel találkozik a rájátszás negyeddöntőjében, két párosításban is csak az alapszakasz múlt hétvégi, utolsó fordulójában dőlt el. A komáromiak sorsa hellyel-közzel a saját kezükben volt: ha jó nagy arányban, legalább 21 ponttal verték volna a Svitet, a többi találkozótól függetlenül harmadikok lettek volna. A tetemes különbség – de néha még maga a győzelem – elérése a szombati bajnoki egyes periódusaiban vágyálomnak tűnt, hogy a végére csak egyetlen kosáron múljon a bravúr, Samuel Volárikék 19-cel verték a Svitet…

Így sem kellett azonban szomorkodniuk, a Handlová ugyanis meglepetésre kikapott az Intertől, így a komáromiak végeztek a negyedik helyen, és épp az említett bányavárosiak csúsztak le az ötödik pozícióba, azaz egymás ellen lépnek pályára a negyeddöntőben.

„Számunkra az volt a fontos, hogy megszerezzük a pályaelőnyt a rájátszás első fordulójára. Hogy ki lesz az ellenfelünk, azt nem oldottuk. Persze örültünk volna a harmadik helynek, de lényegesebb, hogy megmutattuk, van tartása a csapatnak, és végül elértük, hogy csak egyetlen dobáson múljon ez a pozíció. A Svit elleni meccsről csak pozitívan lehet beszélni – nyilatkozta lapunknak Boban Tomic, a komáromiak szlovén klubelnöke.

A Duna-partiak játékoskerete és szakmai stábja az alapszakasz során sok változáson ment keresztül, míg a sokáig stabil – és az első helyért is versenyben levő – Handlovát az emlékezetes légiósbotrány jelentősen visszavetette. A négy (kulcs)játékosától adminisztrációs okok miatt hirtelen megválni kényszerülő egyesület ugyan feltöltötte a külföldi kosarasoknak szánt kvótákat, de Nenad Milosevics vezetőedzőnek kemény diót jelent(ett) azonnali beépítésük a csapatba. Hasonló feladat a komáromiaknál is akad Ivan Djordjevics számára: a korábban igazolt Zach Harvey az alapszakasz utolsó három fordulójában léphetett először pályára a piros-fehéreknél. Tomic elmondása szerint a bokasérülése már rendbe jött, mint ahogy a keret minden tagja bevetésre kész a rájátszás rajtján.

„A playoff jellege teljesen más, mint az alapszakaszé, taktikailag és fizikálisan nagyon jól fel kell készülnünk a meccsekre, amelyeken 100%-ot kell nyújtani. Ami a Handlovát illeti, új játékosaik vannak, akik egyre inkább formába lendülnek és látni, hogy minőséget képviselnek. Simán végezhettek volna előttünk, ha nyernek az utolsó fordulóban, ezért nagy küzdelemre számítok – elemzett Tomic.

A csata már csak azért is izgalmasnak ígérkezik, mert az előző két idénytől eltérően nem két, hanem három győztes találkozóig tart már a negyeddöntős párharc is. Apropó, múlt: az újraalapított komáromi klub két éve, első élvonalbeli idényében pont a Handlovával találkozott a playoff első körében. Akkor a 92:80-as komáromi kezdetet követően a Handlová 116:94-tel egyenlített, a sorsdöntő meccset viszont ismét a Duna-partiak hozták 83:71-re.

„Akár két, akár három vagy négy győzelemig tart egy sorozat a playoffban, nem változtat a tényen, hogy a playoffban mindig megmutatkozik a csapatok valódi tudása. Ha egy gárda jobb, a sorozat hosszától függetlenül bizonyítja is általában, bár egy rövidebb széria előny lehet néha a másik félnek – válaszolta felvetésünkre Tomic, aki a turbulens alapszakasz ellenére jóval több pozitív momentumra emlékszik az idény eddigi részéből. – Álltunk mi is a tabella élén egy ideig, és voltunk dobogós helyeken is. Minden helyzetben keményen dolgoztunk, csak a legjobbat akartuk a komáromi kosárlabdának. Ez így lesz a playoff során is.

A fogadóirodák mindenesetre osztják a piros-fehérek optimizmusát, akik az erősorrendjükben a harmadik helyen állnak a mezőnyben.

Érdekes

A komáromiak műsora

Ápr. 14., vasárnap, 17.00: Komárno–Handlová

Ápr. 17., szerda, 18.00: Handlová–Komárno

Ápr. 21., vasárnap, 17.00: Komárno–Handlová

Ápr. 23., kedd, 18.00: Handlová–Komárno

Ápr. 25., csütörtök, 18.00: Komárno–Handlová

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?