A kétéltű nagypakaiak tornadiadala

nagypaka

Novemberben az AG Sport (VII.) Liga őszi idényzáróján a zsinórban 14 fordulón át veretlenül menetelő gelleiek skalpjának begyűjtésével fejezték be az elmúlt esztendőt, a területi teremtornán produkált győzelmükkel kezdték a 2024-es évet a nagypakaiak.

A nagypakaiak veretlenül szereztek elsőséget a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért zajlott teremfocitornán.

A nyárasdi sportcsarnokban az AG Sport (VII.) Liga 1–6. helyezettje (Illésháza, Gelle, Nyékvárkony, Vásárút, Nagypaka, Diósförgepatony), valamint a VIII. ligában élen telelő Nagyszarva és a 3. helyezett Tejfalu csapata mérte össze tudását. A résztvevők előbb körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért, a folytatásban a helyosztók zajlottak. A három legfontosabb mérkőzésen érintetlen maradt a tornagyőztes hálója, mindhárom meccset 1:0 arányban nyerte a Nagypaka. „Fontosnak tartom, hogy az első csoportmeccsen 0:2-es állásból fordítottunk, 3:2-re győztük le a nyékvárkonyiakat. Előnyünkre szolgált, hogy első négyesünk kétéltű. Ugyanis Vanek, Buchel, Szabó és Chamilla nevét a futsalban és a kispályás fociban is jegyzik. A pozsonyi FC BPN és a Pinerola mezében országos bajnoki címet is szereztünk. A nyárasdi tornán kapusunk, Andrej Vanderka is remekelt. Egyébként taktikailag felülmúltuk riválisainkat, bejöttek a begyakorolt figurák, a pályán jól kiegészítettük egymást. Mezünket viselte a rendezvény legjobb mezőnyjátékosa, Patrik Chamilla. A tavaszi folytatást illetően elsőségünk növelte a csapattagok önbizalmát. Nyárasdi sikerünkek köszönhetően jó hangulatban zajlott a disznóölés és futballklubunk évzárója is” – nyilatkozta lapunknak a tornadiadalt értékelve Dominik Vanek, aki két találattal járult hozzá a sikerhez.

A győztes alakulat a területi szövetség elnökének vándorserlegével, a csapattagok éremmel távoztak a helyszínről. A további együttesek emléklapot és focilabdát kaptak, a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

Érdekes

Tornakrónika

Csoportmérkőzések: Vásárút–Gelle 1:1, Illésháza–Tejfalu 3:1, Nagyszarva–Diósförgepatony 0:2, Nyékvárkony–Nagypaka 2:3, Gelle–Diósförgepatony 0:1, Tejfalu–Nagypaka 1:1, Vásár-út–Nagyszarva 1:1, Illésháza–Nyékvárkony 2:1, Nagyszarva–Gelle 1:7, Nyékvárkony–Tejfalu 2:2, Diósförgepatony–Vásárút 1:2, Nagypaka–Illésháza 1:0.

Mérkőzés a 7. helyért: Nagyszarva–Nyékvárkony 1:4.

Elődöntők: Diósförgepatony–Nyékvárkony 2:1, Illésháza 0:0  – büntetőkkel 1:2; Vásárút–Nagypaka  0:1.

Mérkőzés az 5. helyért: Gelle–Tejfalu 0:2.

Mérkőzés a 3. helyért: Diósförgepatony–Vásár-út 1:0.

Döntő: Illésháza–Nagypaka 0:1.

Díjazottak:

A legjobb kapus: Poszmik René (Diósförgepatony); a legjobb mezőnyjátékos: Patrik Chamilla (Nagypaka); gólkirály: Puha Imre (Gelle).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?