A kedvezőtlen időjárás miatt elhalasztották a rajtot

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség Ligabizottsága a kedvezőtlen pályaviszonyok miatt elhalasztotta a II. liga hét végére tervezett tavaszi nyitányát. A 16. forduló mérkőzéseit március 23-án pótolják.

A hét elején lehullott nagy mennyiségű hó megoldhatatlan feladat elé állította a klubvezetőket, s amint az várható volt, az illetékesek elhalasztották a II. labdarúgóliga tavaszi rajtját. TASR-felvételekHolnap délután öt dél-szlovákiai együttes játszott volna otthon. A kluboknál érdeklődtünk, miként fogadták a döntést, s jelenleg milyen a pálya állapota.

Tönkretennék a gyepszőnyeget

A listavezető rimaszombatiak az alsóházban tanyázó pozsonyi Rapid ellen kezdte volna a második felvonást. „Úgy készült a csapat, hogy szombaton bajnokit játszik, de közbeszólt az időjárás. Hiába takarítottuk le kétszer is a pályát, ez sem segített. Rendkívül fagyos a játéktér. Tavaly 5,5 millió koronáért teljesen kicseréltük a gyepszőnyeget, a féléves fű alaposan megsínylette volna mérkőzést. Hiába rendelkezünk a legmodernebb vízelvezető rendszerrel, most ennek sem vesszük hasznát. Ilyen körülmények között mi is a halasztást javasoltuk, örülünk, hogy az illetékesek is így döntöttek” – szögezte le Sebő László, a gömöriek menedzsere.

Elmarad a sárdagasztás

A vágsellyeiek az alaposan megerősödött DAC-ot fogadták volna. „Még szerdán letisztítottuk a havat pályáról. Mindent megtettünk azért, hogy sor kerüljön a mérkőzésre. A talaj azonban rendkívül mély, tehát megnyugvással vettük tudomásul a szövetség döntését. A felázott játéktéren a futball helyett a sárdagasztás dominált volna, nem is beszélve az anyagi károkról. Slavomír Prúčny menedzserünk már a nevezések leadásánál jelezte a szövetség vezérkarának, hogy mi a halasztásra voksolunk” – mondta lapunknak Takács Tibor, a klub alelnöke. A mátyusföldi együttes a bajnoki találkozó helyett szombaton előkészületi meccset játszik a nyitrai gárdával.

Dühösek a bacsfaiak

Az előkelő hatodik helyen tanyázó bacsfaiak a bennmaradáslért küzdő homonnaiakat látták volna vendégül. „Dühösek vagyunk, mert a szövetség vezetői szerdán reggel parancsba adták, hogy le kell takarítanunk a hófedte játékteret. Ellenkező esetben pénzbírságot helyeztek kilátásba. Mivel kézzel nem boldogultunk, traktort küldtünk a pályára. Meg is lett az eredménye: ötvenezer koronás kárt okozott a tavaly felújított gyepszőnyegen. Még szerencse, hogy elhalasztották a nyitófordulót. Az is felbosszantott, hogy nem hagyták jóvá másodedzőnek az első osztályú képesítéssel rendelkező Štefan Maťašt. Kifogásolták, hogy a 28 esztendős futballistánknak nincs szakmai gyakorlata. Ezért helyette a korábbi trénert, Ľubomír Laukót neveztük” – újságolta Albert Gyula, a csallóköziek elnöke.

Nem csak a pályát kíméljük

A kiesés elkerüléséért harcoló nyitrai csapat a komoly anyagi gondokkal küszködő Senica ellen kezdte volna a tavaszi szezont. „Nagyon vártuk már a nyitómeccset, de ilyen körülmények között nincs értelme lejátszani a találkozót. Nemcsak a pályát tettük volna tönkre, hanem a játékosok testi épségét is kíméljük azzal, hogy elmarad a forduló. Reméljük, a jövő héten már megembereli magát az időjárás, s minden az eredeti forgatókönyv szerint folytatódik” – nyilatkozta Ivan Ondruška menedzser.

Korábban nélkülük döntöttek

A sereghajtó kassai FC a licsérdi együttest látta volna vendégül. „Nálunk a körülményekhez képest eléggé tűrhető a pálya talaja, mert keleten jóval kevesebb hó hullott, mint az ország más részein. Egyetértünk a szövetség döntésével, hiszen a felázott játéktéren nem lehet nívós futballt játszani. A korábbi években senki sem kérdezte tőlünk, mi a véleményünk, játszanunk kellett és kész” – mondta lapunknak Aurel Varga, a kassaiak menedzsere.

Csak a homonnaiak és az eperjesiek

Pozsony. A II. ligás csapatok vezetői közül csupán a homonnaiak és az eperjesiek jelezték a ligabizottságnak, hogy a hétvégén akarnak játszani. A kassaiak tartózkodtak, míg a további tizenhárom klub képviselője egyértelműen a halasztást javasolta. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?