A kassaiak ellen is Németh Krisztiánnal

Dunaszerdahely/Pozsony |

<p>Továbbra is Németh Krisztián megbízott edző irányítja a DAC élvonalbeli csapatát, s biztosra vehető, hogy a szombati, kassaiak elleni alsóházi rangadón is ő ül a kispadon.</p>

„A versenykiírás szerint három bajnoki mérkőzésen vezethet egy csapatot megbízott szakvezető. Németh Krisztiánnak a kassaiak elleni meccse lesz a harmadik Corgoň ligás találkozója. Ezután két lehetőség van, vagy kinevezzük Némethet vezetőedzőnek, vagy új tréner után nézünk. Mivel a hétvégi fordulót követően az Eb-selejtezők miatt szünet következik a pontvadászatban, így nem kell kapkodnunk” – mondta lapunknak Dušan Chytil, a DAC menedzsere.

Megkérdeztük Štefan Hornýt, aki a negyedik fordulóban a rózsahegyiektől elszenvedett hazai vereség után önként távozott a sárga-kékek kispadjáról, hogy a klub rendezte-e már vele az anyagiakat. „A napokban telefonon beszéltem Dušan Chytillel, abban állapodtunk meg, hogy a ligaszünet alatt találkozunk és lezárjuk az ügyet” – hangsúlyozta Štefan Horný.

A szabályok szerint addig nem nevezhetik ki az új trénert, amíg az elődjével az egyesület nem rendezte a szerződés anyagi vonzatait.

Több DAC-szurkoló érdeklődött, hogy mikor játszik a sárga-kék alakulat a kassaiak ellen. A Digi Sport honlapján ugyanis pénteken 19.30-as kezdési időponttal élő közvetítés szerepel a DAC–Košice mérkőzésről. „A dunaszerdahelyiek az eredeti műsornak megfelelően szombaton 19.30-kor játszanak a kassaiakkal. A Digi Sport nem is jelezte, hogy a DAC hétvégi meccsét közvetítené. Igaz, még a bajnokság előtt felmerült, hogy ebből a fordulóból esetleg ezt az összecsapást sugároznák, ám az utóbbi időben elsősorban az európai kupákban szereplő Slovan és a Trnava meccseire összpontosít a tévétársaság, vasárnap is a trencséni együttes nagyszombati vendégjátékát láthatják a tévénézők” – tájékoztatott bennünket Dušan Huňady, a Ligás Klubok Uniójának Corgoň ligáért felelős igazgatója.

„Nem értem, hogyan került fel a Digi honlapjára, hogy pénteken lesz az összecsapás, hiszen szó sem volt arról, hogy tévés meccset játszanánk a keletiekkel” – szögezte le Dušan Chytil is.

Még egy hír a DAC háza tájáról: a múlt héten próbajátékon levő ligeti Martin Mikuličra nem tartottak igényt a dunaszerdahelyiek, a 26 éves középpályás időközben már Szencre igazolt, s gólt is szerzett a keddi kupameccsen. A sárga-kékek viszont továbbra is tesztelik Roland Števkót, a 2003/04-es bajnokság gólkirályát. A rózsahegyi származású csatár az elmúlt két évben több csapatnál megfordult, ám sehol sem tudott maradandót alkotni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?