A kassai taktika diadala Somorján

stk

A II.labdarúgó liga hatodik fordulójának egyik vasárnapi matinéján az FC Košice kiegyenlített küzdelemben győzött idegenben a büntetőt kihagyó STK 1914 Somorja ellen (0:1).

Mindkét csapat játékosai fogadkoztak összecsapásuk előtt, hogy tovább hosszabbítják eddigi jó sorozatukat. Ugyanis a somorjaiak tavaly késő ősztől minden hazai bajnoki mérkőzésüket megnyerték, összesen hatszor gyűjtötték be a három pontot. Az élvonalba törekvő ellenfelük viszont zsinórban tíz meccs óta veretlen. Egyik legjobbjuk, Kamil Karaš az FC Košice – magyarul is olvasható Facebook-oldalán – azonban óvatosan nyilatkozott. Szerinte elég nagy hátrányt jelent számukra, hogy vasárnap délelőtt kell pályára lépniük, amihez nincsenek hozzászokva.

Valószínűleg emiatt csak a második félidőben kapott bizonyítási lehetőséget. Társai viszont egyáltalán nem kezdtek álmosan. A 3. percben Pavúk alighanem Szoboszlai péntek esti, törökök elleni csodagólját akarta megismételni, ám mintegy harminc méteres szabadrúgásból csúnyán fölédurrantott.

Ezután fokozatosan éledezni kezdtek a vendéglátók is, akik ebben a játékrészben mezőnyfölényt harcoltak ki. Több tetszetős támadást vezettek, de Kira magabiztosan hárította a kapura tartó lövéseket. Az első negyedóra végén egymás után három szögletet rúgtak a hazaiak. A legutolsónál Keresteš kézzel ütötte el a labdát a fejelni készülő somorjai támadók elől, és Ruc játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt azonban Boateng a jobbra vetődő kapus mellett méterekkel a bal kapufa fölé lőtte! Ezzel ismét nyeregbe ültette a vendégeket, akik néhányszor gyors elfutások végén kerültek gólhelyzetbe. Száraz azonban rendszerint résen volt. A 32. percben Kis száguldott el a jobboldalon, éles beadása átszállt a hazai védők fölött, de az őrizetlenül hagyott Liener közelről a kapu fölé emelt. Ugyanez a jelenet ismétlődött meg röviddel ezután is, amikor Ford hibázott. Szünetig már csak mezőnyjáték zajlott a tizenhatosok között.

Fordulás után a felső-csallóköziek igyekeztek nagyobb tempóra kapcsolni, de rendszerint fennakadtak a fegyelmezetten védekező, a szabad területeket rugalmasan lezáró kassaiak térfelén. Egyetlen valamirevaló helyzetük az 58. percben akadt, de Čunta közelről gyengén a hálóőr kezébe fejelte a szögletrúgásból beívelt labdát. Nem sokkal később kenyértörésre került sor. A vendéglátók a kezdőkörnél körülményesen passzolgattak, mert elöl nem találtak üres embert. A szemfüles Liener lecsapott a lassú leadásra, azonnal a kapu fele robogott, majd a túloldalon egyedül érkező Gállt hozta helyzetbe, ő pedig a tehetetlen Száraz mellett magabiztosan betalált – 0:1.

A hazai szurkolók abban bíztak, hogy kedvenceik megrázzák magukat, ám csalódniuk kellett, mert a kelet-szlovákiai rutinos játékosok végig figyelmesen bekkeltek és minden lehetőséget kihasználtak az ellentámadásokra, amelyeknek a végén akár még legalább egy gólt is szerezhettek volna. A kék-fehérek küzdöttek, igyekeztek beszorítani sokkal rutinosabb, sok csatát megért vendégeket, akik higgadtan tartották a labdát, olykor taktikai szabálytalanságokkal tördelték a végjátékot. Ján Blaháč vezetőedző a hajrában öt cserével igyekezett új lendületet vinni a játékba, eredménytelenül. A kassai taktikára ezen a délelőttön nem volt ellenszerük. Ezért hosszú idő után veszítettek odahaza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?