A jányokiak elsősége

<p>Jányok. Nagy hőségben zajlott a felső-csallóközi településen a VIII. Polgámester-kupa, melynek győztese két diadalának köszönhetően a vendéglátó, V. ligás újonc focicsapat lett.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Lyžica Gábor védencei előbb visszavágtak a csákányiaknak a nagymagyari torna döntőjében elszenvedett vereségért (2:0), majd a fináléban is kapott gól nélkül nyertek a csenkeiek ellen (3:0). Kétszáz néző látta a szombaton este kilenckor villanyfénynél játszott finálét. A jányokiak gól nélküli félidő után a folytatásban gólokban is kifejezték jó felkészültségüket a közelgő bajnokságra, és megérdemelten tartották otthon a serleget. A harmadik helyért játszott mérkőzésen a nagymagyariak 2:0-ra legyőzték a csákányaiakat.

Hatalmas volt a hőség, az első találkozó előtt egy órával is jól megöntözték a pályát, hogy minél jobb körülmények között futballozhassanak a csapatok. Berner Lajos klubelnök, polgármester szerint a torna arra is szolgál, hogy a bajnoki felkészülés jegyében erősítsék kapcsolataikat a környező települések futballklubjaival. Ugyanezt erősítette meg Pörsök Adrián, a résztvevők közül a legalacsonyabb osztályból (területi bajnokság, II. osztály) érkezett csákányiak kapusa és edzője. „Hatalmas tapasztalat számunkra, hogy erősebb csapatokkal találkozhatunk, és közben baráti kapcsolatainkat is ápolhatjuk” – tette hozzá.

E négy csapat egy hete Nagymagyaron találkozott, ott csákányi diadal született.

A jányokiak a dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztályának megnyerése után az V. ligás bemutatkozásra tartottak szombaton sikeres főpróbát. Soraikból nyáron távozott a gólzsák Kurejko, s a 17 tagú keretben az új szerzemények Lojdl, Fedor és Burda, az őszi idényben elsősorban tőlük várják a gólokat a 900 lakosú csallóközi faluban. (jč)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?