A horvátverés számokban: 14 kísérlet, 31 évesen szerzett első gól

dzsudzsák

A magyar–horvát meccs még sokáig lázban fogja tartani a futballvilágot: összeszedtünk néhány érdekességet a találkozó kapcsán.

3

Az elmúlt tíz évben háromszor tudott 0:1-es állásról fordítani a magyar válogatott. A vasárnapi horvátverést megelőzően 2012 októberében a törököket verték meg a magyarok 3:1-re, 2015 októberében pedig Böde Dániel két góljának köszönhetően a Feröer szigetek ellen sikerült 0:1-ről felállni, és 2:1-re megnyerni a meccset.

 

14

Ennyi kísérletük volt összesen a magyaroknak, szemben a horvátok tíz próbálkozásával. Hét magyar kísérlet kapura ment, négy mellé, hármat pedig blokkoltak. A horvátoknak csak két kapura tartó lövésük volt.

 

20

Ennyi gólnál tart Szalai Ádám címeres mezben. A legutóbbi öt meccsen összesen öt gólt szerzett, előbb Tallinnban lőtt kettőt az észteknek, aztán Budapesten is betalált ellenük, ahogy a finnek ellen is. A szlovákok ellen nem volt eredményes, de a horvátok ellen megint gólt rúgott.

 

31

Ennyi évesen szerezte első gólját a válogatottban Pátkai Máté, a Videoton középpályása.

 

53

Ennyi éve vert meg utoljára a magyar válogatott tétmeccsen vb-döntőst, 1966-ban az angliai világbajnokság egyik csoportmeccsén az előző vb címvédőjét, Brazíliát győzték le a magyarok 3:1-re (Bene, Farkas és Mészöly góljaival). Barátságos mérkőzésen 2007-ben is sikerült elkapni az aktuális világbajnokot, akkor az olaszok ellen győztek a magyarok 3:1-re.

 

100

A vb-ezüstérmes legyőzésével ünnepelte 100. válogatottságát Dzsudzsák Balázs. A magyar csapatkapitány két gólpasszt adott a meccsen. A 100 válogatott találkozóból 41-szer volt győztes csapat tagja, 23-szor döntetlenezett, 36-szor pedig vereséget szenvedett, és összesen 21 gólt szerzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?