A franciák csak csalással tudnak kijutni a vb-re?

<p>Franciaország egymás után másodszor jutott ki a labradúgó világbajnokságra szabálytan gólnak köszönhetően. 2009-ben Henry kezezett, a kedd esti pótselejtezőn pedig Benzema szerzett méteres lesről gólt.</p>

A franciákat szerethetik a játékvezetők. A gallok 2009-hez hasonlóan ezúttal is szabálytalan gólnak köszönhetően jutnak ki a foci világbajnokságra. Franciaországnak mindkét alkalommal pótselejtezőt kellett játszania, mivel selejtezőcsoportjában a második helyen végzett. 

2009-ben Szerbia mögött végeztek a második helyen, a pótselejtezőben az esélytelenebbnek tartott Írországgal találkoztak. Az első mérkőzést a franciák nyerték idegenben 1-0-ra, a párizsi visszavágón meglepetésre a rendes játékidőben az írek nyertek. A párharcot Gallas 103. percben szerzett találata döntötte el, melyet Thierry Henry kezezése előzött meg. Henry „kezes passza” miatt akkor a kritikák kereszttüzébe került. A franciák a szabálytalan gólnak köszönhetően kijutottak a vb-re, ám ott leégtek: győzelem nélkül, csoportjuk utolsó helyén zártak. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"128677","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A 2014-es vb-selejtezők során a franciák csoportmásodikként végeztek a spanyolok mögött. A pótselejtezőben az esélytelenebbnek tartott ukránokat kapták. A pénteki első mérkőzésen meglepetésre 2-0-ra kikaptak Kijevben, a visszavágón ezúttal a fontos második gól esett leshelyzetből. A szlovén bíró az első félidő rájátszásában kiállított egy ukrán játékost. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"128679","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?