A Fradi volt az egyetlen csapat, amely győzni tudott az NB I-ben

Fradi.Újpest2023

A magyar labdarúgó NB I. 18. fordulójának első öt mérkőzésén csak döntetlenek születtek, de így is akadtak érdekes pillanatok a pályákon és azon kívül is. Az egyetlen győztes csapat a hatodik meccsen a Ferencváros volt, aki az Újpest elleni rangadón tudott győzni. 

Pénteken a Puskás Akadémia a Vasast fogadta a forduló nyitómérkőzésén. Az angyalföldiek az egy héttel korábbi ferencvárosi vendégjátékukhoz képest aktívabban játszottak Felcsúton, de így is a hazaiak szereztek vezetést. A szünet után azonban egyenlített a kiesés elől menekülő Vasas és végül igazságos döntetlen született.

Érdekes

Puskás Akadémia FC–Vasas FC 1:1 (1:0)

Felcsút, 968 néző. Jv.: Vad II.

Gólszerzők: Slagveer (13.), ill. Berecz (56.).

Sárga lap: Corbu, van Nieff, ill. Cipf, Ódor.

Pakson hatalmas szélben játszották le az első szombati meccset. A hazaiak mellett a kecskemétieknek is meggyűlt a bajuk az elemekkel. Előfordult, hogy egy-egy kirúgás után a kapuson kívül más nem ért a labdába, mégis szöglettel jöhetett az ellenfél, mivel a szél kifújta a labdát az alapvonalon. A pontrúgásokat nem volt egyszerű elvégezni a mezőnyjátékosoknak sem, gyakran azért állt néhány tucat másodpercig a játék, mert a szél elfújta a szöglet vagy a szabadrúgás elrúgása előtt a labdát. Az első félidőben Haraszti lövése után szerezhettek volna vezetést a paksiak, de Varga Bence a kapufára tolta a labdát. A KTE a hosszabbításig nem jelentett veszélyt a kapura, akkor viszont meg is nyerhették volna a találkozót, hiszen Belényesi eltalálta a kapufát. Végül a csapatok itt is elosztották a pontokat.

Érdekes

Paksi FC–Kecskeméti TE 0:0

Paks, 1197 néző. Jv.: Farkas.

Sárga lap: Haraszti, ill. Hadaró, Tóth B., Vágó, Zeke.

A Honvéd–Kisvárda találkozót a hazai szurkolók korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt hivatalosan zárt kapuk mögött játszották. A büntetés nem vonatkozott a vendég szurkolókra, akik közel százan elutaztak Kispestre. A hazaiak pedig körülbelül 800 gyermeket és kísérőiket beengedték a lelátókra, tanulva a magyar válogatottnál jól bevállt ötletből. Az első 45 perc során úgy tűnt, hogy a pályán is él a zárt kapus büntetés, hiszen hiába a helyzetek, gól nem született. A második félidő elején Lukic szerzett vezetést a hazaiaknak. A vendégek gyorsan egyenlíthettek volna, de ekkor kimaradtak a helyzetek, nem úgy a 73. percben amikor Spasic lövését Szappanos maga elé ütötte ki, Ilievski pedig szépen, talppal elhúzta a labdát a kapus mellett és egyenlített. A hajrában mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a játékosok nem tudták eldönteni a három pont sorsát.

Érdekes

Budapest Honvéd FC–Kisvárda Master Good 1:1 (0:0)

Bozsik Aréna, zárt kapus. Jv.: Antal.

Gólszerzők: Lukic (48.), ill. Ilievski (73.).

Sárga lap: Prenga, ill. Melnyik, Hej, Ilievski.

A Debrecen már pénteken elutazott Székesfehérvárra, mégis késve érkeztek meg szombaton a MOL Aréna Sóstóhoz. A meccs napján nem indult a csapatbusz, így taxikkal kellett a játékosoknak eljutniuk a stadionhoz. A találkozó első gólja még lesről született, de a Loki másodjára már szabályosan talált a kapuba. Dzsudzsák szöglete után Dorian Babunszki volt a befejező. A hazai szurkolótábor ekkor hangot is adott a véleményének, a minőségi kerettel rendelkező Vidi ugyanis az alsóházban tanyázik és egy újabb vereség fenyegette a fehérváriakat. Fioláéknak viszont sikerült elkerülniük a kudarcot, a második félidőben aktívabbá váltak és Dárdai Pál remek passza után egy szép támadás végén Kodro egyenlíteni tudott.

Érdekes

MOL Fehérvár FC–Debreceni VSC 1:1 (0:1)

MOL Aréna Sóstó, 1689 néző. Jv.: Erdős.

Gólszerzők: Kodro (52.), ill. Do. Babunski (37.).

Sárga lap: Kodro, ill. Manrique, Baráth, Dreskovic, Lagator, Loncar.

A ZTE–Mezőkövesd találkozón a hazaiaknál nem lépett pályára a lakszakállasi védő, Mocsi Attila, akit egy héttel korábban egy nagyon szigorúan megítélt szabálytalanság után kiállítottak és egymeccses eltiltást kapott. A meccs legnagyobb helyzetét az 4. percben hagyta ki a hazaiak csatára, Ikoba. A folytatásban inkább a vendégek veszélyeztettek, a második félidőben pedig alig értek a kapu elé a csapatok, így lehetőségek híján a gól is elmaradt.

Érdekes

Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0:0

Zalaegerszeg, 1600 néző. Jv.: Zierkelbach.

Sárga lap: Szendrei, Németh, Huszti, Mim, ill. Besirovic, Lukic.

Remek hangulat uralkodott a Groupama Arénában már a csapatok bevonulásakor. A vendégtábor görögtüzekkel köszöntötte csapatát, míg a hazai ultracsoport egy látványos élőképpel köszöntötte a 35. születésnapját a napokban ünneplő Rapid Wien szurkolói csoportját. A meccset a Fradi kezdte jobban és sorra rúgta a szögleteket, de hiába a nyomás, nem tudták bevenni ellenfelük kapuját. A 38. percben már megszerezték a vezetést a zöld-fehérek, az egy perccel korábban beálló Marquinhos lövésébe tette bele a lábát Hall, a labda pedig így a hálóba csorgott. A második félidő elején Dibusz két hatalmas védése után harmadszorra már nem tudott hárítani, Mudrinski egyenlített. A ferencvárosiak néhány perccel később rendezték soraikat és a 70. percben Zachariassen lövésébe Marquinhos tette bele a lábát, újra vezetett a bajnok. Öt perccel később Nikolics futott ki a kapujából és találta el a tizenhatoson kívül Owusut. A kapust kiállították, a megítélt szabadrúgást pedig Ryan Mmaee értékesítette, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt.

„Érdekes mérkőzés volt, amit mindkét csapat meg akart nyerni, de nekünk nem sikerült. Az első félidőben az ellenfél irányított, de nem tudtak tiszta helyzeteket kialakítani. Ha nálunk volt a labda, igyekeztünk mi is kontrázni vagy támadásokat vezetni. Kaptunk aztán egy szerencsétlen gólt a szünet előtt. Az öltözőben azt mondtam, hogy folytassuk amit elkezdtünk és legyünk bátrabbak. Ennek meglett az eredménye, a második félidő első húsz percében jól játszottunk, egyenlítettünk, de ez a Ferencváros ellen kevés. A második bekapott gól már eldöntötte a mérkőzést, majd jött a harmadik is. A pontszerzéshez vagy a győzelemhez több minőségre van szükségünk” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a lila-fehérek vezetőedzője, Milos Kruscsics. Ezzel nem teljesen értett egyet az FTC trénere, Sztanyiszlav Csercseszov. „Megfelelően kezdtünk, nyomást helyeztünk az ellenfélre, sok szögletet is rúgtunk, amiket nem sikerült gólra váltani, de utána megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidőben nem jól indultunk, átadtuk a kezdeményezést az újpestieknek, akik gólt is lőttek. Cserékkel próbáltam változtatni, ami után újabb gólokat lőttünk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A csapat és a szurkolók számára ez mindig egy kiemelten fontos meccs, így nagyon örülök, hogy sikerült ezt behúznunk – kezdte az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya. – Ezzel nem értek egyet, akkor még bő húsz perc volt hátra, sok forgatókönyv jöhetett volna még. Tokmac már a Paks ellen izomproblémákra panaszkodott, nem akartunk kockáztatni. Owusu esetében az MRI-vizsgálat után leszünk okosabbak” – válaszolta az újságírók kérdéseire Csercseszov, amelyek a kollégája szavait és a sérültek állapotát firtatták.

„Nehéz volt, főleg a második fél- idő elején, de tudtunk váltatni, keményen megdolgoztunk érte és végül magabiztosan megszereztük a három pontot. Az egész magyar foci érdeke, hogy legyenek ilyen hangulatú mérkőzések, szeretnénk, ha minden ellenfél ellen ennyien lennének a lelátókon. Ma is igazi focihangulat volt, reméljük, két hét múlva is tízezer felett lesz a nézőszám” – nyilatkozta a mixzónában az immár 14 pontos előnnyel a tabella élén álló FTC kapusa, Dibusz Dénes.

A rangadót 18 197 néző látta élőben, a forduló további öt mérkőzésére pedig körülbelül 6600 néző volt kíváncsi, igaz a Honvéd–Kisvárda találkozóra büntetés miatt csak megközelítőleg 800 gyermek és 100 vendégszurkoló juthatott be.

Érdekes

Ferencváros–Újpest FC 3:1 (1:0)

Groupama Aréna, 18 197 néző. Jv.: Berke.

Gólszerzők: Hall (37., öngól), Marquinhos (70.), R. Mmaee (85.), ill. Mudrinski (55.).

Sárga lap: Esiti, ill. Kastrati, Onowo, Hall. Piros lap: Nikolics (80., Újpest).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?