A Forma-1-es csapatok 145 millió dolláros költséghatárban egyeztek meg 2021-re

Forma-1

Ross Brawn, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság sportigazgatója bejelentette, hogy a csapatok megegyezése szerint jövőre istállónként 145 millió dollár lesz az elkölthető összeg maximuma.

A brit szakember a Sky Sports televíziónak hétfőn azt is elmondta, tervezik, hogy a költséghatárt a következő idényekben tovább csökkentik.

"A költséghatár megállapításának elsődleges célja az volt, hogy versenyképesebbé tegyük a mezőnyt, és azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben a Forma-1 gazdasági fenntarthatósága a legfontosabb szempont" - nyilatkozta Brawn. Hozzátette, a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) folytatott konferencián abban is megállapodtak, hogy az év végéig új kereskedelmi egyezményt írnak alá, amely még ennél is sportszerűbb költségvetési előírást tartalmaz majd.

"Az F1 fenntarthatósága ugyanolyan lényeges a nagyobb és a kisebb istállók számára" - hangsúlyozta a sportigazgató.

A Forma-1 mostani idénye a koronavírus-járvány terjedése miatt nem kezdődhetett el, az első tíz futam közül néhányat törölni, a legtöbbet pedig halasztani kellett. A csapatok a FIA-val és a kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Mediával megállapodtak abban, hogy a jövőre tervezett szabálymódosításokat csak 2022-ben vezetik be, és még 2021-ben is az idei versenyautókkal állnak majd rajthoz.

A költséghatárt először 175 millió dollárban állapították meg, de több csapat is jelezte, hogy a 100 millió dollárnál nem sokkal nagyobb összeggel értene csak egyet. A Ferrari a tárgyalások során kijelentette, hogy 145 millió dollárnál kevesebből nem szeretne gazdálkodni.

"Igen, 175-ről indultunk, már odáig eljutni is hosszú küzdelem volt, most 145-ről kezdjük a tárgyalásokat, a cél pedig az, hogy a következő években tovább tudjuk csökkenteni a költségeket" - nyilatkozta Ross Brawn.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?