A felsőszeliek jó vizsgája

gyerek teremfoci
Galánta/Felsőszeli. |

A mérkőzésről mérkőzésre javuló Rumanová csapata nyerte a Közép kontra Dél nevet viselő teremfocitorna első felvonását, melyen dobogós helyen zártak a felsőszeliek. 

A galántai sportcsarnokban nyolc kollektíva, a nyugat-szlovákiai V. liga középső és déli csoportjában játszó négy-négy együttes mérte össze tudását. Az FC Pata és a patai községi hivatal szervezésében zajló erőpróbán a legalsó szintű kerületi bajnokság déli csoportját a Horné Saliby, Malá Mača, Šoporňa, Váhovce alkotta kvartett, a középső csoportját pedig a Báb, Rumanová, Veľké Zálužie, Pata összetételű négyes fogat képviselte. 


A torna üde színfoltjaként a déli csoportban utolsó helyen telelő felsőszeliek kerültek rivaldafénybe. Egy héttel korábban a TIBI-kupán a vert mezőnyben végeztek, ezúttal viszont dobogóra kerültek. „Mindhárom csoportmérkőzésünket megnyertük, a sorrendben harmadikon a házigazda Patát is két vállra fektettük. A negyeddöntőben rendes játékidőben döntetleneztünk a kismácsédiakkal, de büntetőkkel kiharcoltuk az elődöntőben való szereplést. Az elődöntőben ugyan alulmaradtunk a Šoporňával vívott csatában, de a harmadik helyért lejátszott meccset, újfent büntetőkkel, megnyertük. A fiúk teljesítményével, igyekezetével elégedettek vagyunk. Reméljük, ez az eredmény is motiválja őket a tavasszal várható ádáz csatákra. Egyértelmű célunk a bennmaradás kiharcolása” – nyilatkozta lapunknak a tornáról, célkitűzésükről Jakubecz György, a sereghajtó felsőszeliek klubelnöke. 


Galántán a IV. ligás illésházaiak házi gólkirálya, Anton Barčák is viselte a felsőszeliek mezét. „S bár ősszel egyik összecsapáson sem játszottunk alárendelt szerepet, tizenöt bajnokin csupán hét találatot szereztek a mieink. A zömmel tehetséges fiatalok alkotta együttesünknek nagy szüksége van gólvágóra, néhány rutinos labdarúgóra. Éppen Barčák az egyik kiszemeltünk, de még nem a mi játékosunk. Alsószeliből visszatért Bódis Patrik, Matúš Klenkovič és Szabó Gábor. Egyértelmű: velük erősebbek leszünk. Visszakanyarodva a rendezvényhez, a baráti hangulatban zajló hiánypótló tornán színvonalas, sportszerű párharcokat látott a mintegy háromszáz futballkedvelő. Mindannyian jól éreztük magunkat, s arra számítunk, hogy jövőre lesz folytatás” – fogalmazott Jakubecz György. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?