A feledi fakó tornasikere

<p>Feled. Némi meglepetésre a felediek B csapata nyerte veretlenül a neves gömöri kapus, Július Nôta emlékére rendezett labdarúgótornát. Mögötte a tavalyi és tavalyelőtti győztes, a Matyas és az ŠKP (Rendőrség) végzett, míg a felediek A csapata pont nélkül az utolsó helyen zárt.</p>

JUHÁSZ DÓSA JÁNOS

Négy évvel ezelőtt, 2009. február 20-án máig tisztázatlan körülmények között lett brutális gyilkosság áldozata szülőfalujában, Rimajánosiban Július Nôta, aki a rimaszombati MŠK mellett több magyarországi élvonalbeli klubban is megfordult, így volt a Vasas, a Zalaegerszeg és a Diósgyőr játékosa is. Aktív pályafutása végeztével a rimaszombati klub kapusedzője lett. Halála óta mind Feleden, mind Rimajánosiban tornával tisztelegnek az emléke előtt.

Még csak négy év telt el a szörnyű esemény óta, de az emlékek idővel feloldódnak az időzuhatagban, s a feledi tornára gyülekezők közül már mindenki másképp emlékszik arra a bizonyos péntek délutánra. Amíg az akkori történések lassan emlékképekként rakódnak össze, a Feledi Községi Hivatal a rimajánosival közösen évente megrendezi a feledi emléktornát, amelyen 35 évnél idősebb játékosok vehetnek részt. Tavaly az újonnan átadott rimajánosi multifunkciós sportpályán a rimaszombati rendőrség (ŠKP) csapata győzött a Matyas és a Rimatex előtt.

Feleden már negyedik alkalommal gyűltek össze a csapatok a két községi hivatal és Singlár Csaba szervezésében a helyi tornateremben. Ahogy az előző években, az idén is hat csapat (Matyas, ŠKP, Stavina, Rimajánosi, feledi A és B) vett részt a tornán, amelynek csapatonkénti ötveneurós nevezési díját Július Nôta családjának ajánlották fel.

A Matyas színeiben pályára lépett Nôta egykori rimaszombati csapattársa, Piszár József is. A torna gólkirálya Suhajda József (feledi fakó) lett 9 góllal, míg a legjobb kapusnak a rimajánosi Bálint Lászlót választották.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?