A DSC tornasikerrel kezdte a jubileumi esztendőt

patonyiak

Múlt hétvégén a diósförgepatonyiak diadala került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség szervezésében zajlott teremtornán, melyen a felnőttek mezőnyében nyolc csapat küzdött a méretes trófeáért.

A VII. ligából hat jelentkező (Balony, Pozsonyeperjes, Gelle, Ekecs-Apácaszakállas, Nyékvárkony, Diósförgepatony), a VIII. ligából pedig a két csoport élén telelő alakulat, Felbár (A csoport) és Nagyszarva (B csoport) előbb körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását. A csoportmeccsek befejezése után az együttesek a tabellán elfoglalt helyezésük függvényében helyosztókat játszottak.

A fináléban a Vlado Zlacký edző vezette diósförgepatonyiak nagy csatában 1:0 arányban fektették két vállra az őszi idényt követően élen telelő, a csoportmeccseken százszázalékos, gólerős balonyiakat.

„Kiegyenlített meccsen egy találat döntött a tornaelsőről. Megérdemelten nyertünk, gyűjtöttük be a serleget. A teremfocit egyébként nem gyakoroltuk. Éltünk a lehetőséggel, a rendezvényen kipróbáltuk egyik erősítésként kiszemelt futballistánkat, Posmich Renét. Azt, hogy jól helytállt, a legjobb kapusnak odaítélt különdíj is igazolja. Ugyancsak remekelt a technikailag jól képzett Nagy György, aki a mezőny legjobb góllövőjének bizonyult. Kiemelném még Kohút Ádám teljesítményét, de a társak is dicséretet érdemelnek. A területi szövetség döntése is elismerésre méltó, ugyanis hosszabb szünet után újra megszervezte a felnőttcsapatok erőpróbáját. A tornasiker ugyan motiválja a fiúkat, de a tavaszi idényre való felkészülés nálunk sem mondható zökkenőmentesnek. A szokásos esti villanyfényes gyakorlásokat megtorpedózta a drasztikus energiaár-emelkedés. Jól kezdődött számunkra a jubileumi esztendő, ugyanis idén ünnepli megalakulása 90. évfordulóját a diósförgepatonyi labdarúgás” – nyilatkozta lapunknak sikerükről a DSC elnöke, Koczó Vince.

A tornaelső vándorserleggel, emléklappal, a csapattagok pedig éremmel távoztak a helyszínről. A többi kollektíva emléklapot és focilabdát kapott. A szervezők különdíjjal jutalmazták a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét. 

Érdekes

Tornakrónika

FELNŐTTEK TEREMTORNÁJA A DUNASZERDAHELYI TERÜLETI FUTBALLSZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT, Nyárasd, vasárnap, csoportmérkőzések: Balony–Felbár 2:0, g.: Farkas (öngól), Csicsay; Pozsonyeperjes–Nagyszarva 3:2, g.: Zsákovics 2, Bartal (öngól), ill. Vaczulka, Lipka; Gelle–Ekecs-Apácaszakállas 1:0, g.: Világi; Nyékvárkony–Diósförgepatony 0:1, g.: Kohút; Felbár–Ekecs-Apácaszakállas 2:1, g.: Sági, Mikus, ill. Károlyi; Nagyszarva–Diósförgepatony 1:1, g.: Lipka, ill. Mezei; Balony–Gelle 3:0, g.: Gerhát, Dziadovich, Csicsay; Pozsonyeperjes–Nyékvárkony 1:1, g.: Tászli, ill. Kázmér; Gelle–Felbár 2:2, g.: Hindák, Simon, ill. Mikus, Halász; Nyékvárkony–Nagyszarva 3:0, g.: Vígh 2, Soós; Ekecs-Apácaszakállas–Balony 1:3, g.: Károlyi, ill. Csicsay, Tarcsi, Vida; Diósförgepatony–Pozsonyeperjes 1:0, g.: Nagy.

Mérkőzés a 7. helyért: Ekecs-Apácaszakállas–Nagyszarva 0:1, g.: Herberger

Mérkőzés az 5. helyért: Gelle Pozsonyeperjes 4:1, g.: Hindák 2, Pénzes, Cséfalvay, ill. Tászli.

Mérkőzés a 3. helyért: Felbár–Nyékvárkony 2:2, g.: Halász, Sághy, ill. Mautner, Szabó – büntetőkkel 2:3.

Tornadöntő: Balony–Dióspatony 1:0, g.: Nagy Gy.

Díjazottak – legjobb kapus: Posmich René (Diósförgepatony); legjobb mezőnyjátékos: Csicsay László (Balony); legjobb góllövő: Nagy György (Diósförgepatony, 3, gól).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?