A döntőben visszavágtak a kisudvarnokiak

ÁGH ISTVÁNNyárasd.

ÁGH ISTVÁN

Nyárasd. Az ifiknél a döntőig veretlenül meneteltek, de a finálét büntetőkkel elbukták a kisudvarnokiak, akik az idősebb diákok mezőnyében vereséggel rajtoltak el, majd mérkőzésről mérkőzésre javulva gyűjtötték be a trófeát.

Az iskolai sítúrák és az influenzajárvány keresztezte a szervezők elképzeléseit, akik a helyszínen kénytelenek voltak változtatni a versenykiíráson. Eredetileg ugyanis arra kötelezték a résztvevőket, hogy minimum kilenc focistapalántát küldjenek csatába, de végül is a kevesebb játékossal érkezők is szerepelhettek a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért zajló teremtorna immár huszonharmadik felvonásán. A nyitányon a nyárasdiak legyőzték a favorizált kisudvarnokiakat, akik a folytatásban remiztek a királyfiakarcsaiakkal, s csupán a dióspatonyiak legyőzésével jutottak az elődöntőbe. Az utánpótlás képzése terén élen járó kis csallóközi település csapata a tétmeccseken már remekelt, s magabiztos teljesítménnyel megérdemelten végzett az élen.

„Picit álmosan kezdtünk. Tizenkét gyerekkel jöttünk a tornára, mindegyiküknek bizonyítási lehetőséget kínáltunk. Nem akartuk főszereplőkre és epizodistákra osztani a keretet. A dobogós helyezésekért vívott párharcokon már a legerősebb összeállításban játszott a csapatunk. Az is javunkra vált, hogy a kezdeti gyengélkedés után elhitettem a fiúkkal, hogy tudnak futballozni, ha fegyelmezetten játszanak, akkor az ő akaratuk érvényesül a pályán”– magyarázta a győztesek stratégiáját a kisudvarnoki futballklub titkára, id. Kiss Igor, aki a rendezvényen edzőjüket, Balla Bélát helyettesítette.

A hazaiak, akik a fináléban nem tudták megismételni a kisudvarnokiak elleni csoportmeccsen produkált teljesítményüket, nehezen viselték a vereséget. „Együtt érzek védenceimmel. A mindent eldöntő csatában véget ért veretlenségi szériánk. Ezen a héten nem edzettünk, Péntek este érkeztünk haza a sítúráról, ráadásul az utóbbi napokban sok volt a betegünk. A végére elfáradtunk. Ráadásul a kisudvarnokiaknak sikerült semlegesíteniük a gólerős Kálmán Gergelyt. A tények ismeretében helytállásunkkal elégedett vagyok”– summázta tanítványai helytállását Dórák Zsolt, a nyárasdiak trénere.

„Nincs miért pironkodnunk, a második hely nem rossz eredmény. Az elmúlt napokban otthon kúráltam magam. A végére elfogyott a puskaporom, már nem bírtam erővel. Ennek ellenére én lettem a torna gólkirálya” – nyilatkozta a megmérettetés nyárasdiak csapatkapitánya, Kálmán Gergely.

A bakaiak a csoportmeccsen és a bronzcsatában is legyőzték az egykori élvonalbeli futballista, Zsákovics Tibor vezette bősieket. „Már azért is megérte eljönni, hogy dupláztunk az örök rivális elleni presztízscsatákon” – hangsúlyozta mosolyogva a diadal jelentőségét a bakaiak klubelnöke, Somogyi Iván.

A csallóközcsütörtökiek foghíjas kerettel érkeztek, négy fellépésükön gólképtelenek voltak. Érdekességnek számít, hogy az előző tornákkal ellentétben ezúttal egy esetben sem volt büntetőpárbaj. A csallóköziek tornasorozata szombaton a fiatalabb diákok erőpróbájával folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?