A DAC vagy a Nitra lábal ki a hullámvölgyből?

<p>A labdarúgó Corgoň Liga 19. fordulójában ma délután (15.30) a DAC az FC Nitrát fogadja. Hogy mi a közös a két csapatban? Mindkettő október 24-én nyert utoljára bajnoki meccset, s mindkettő szeretné jó eredménnyel zárni a szezont.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4ae87eb4619b4553">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" style="border: 0pt none " height="16" width="125" /></a>
<script src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4ae87eb4619b4553&…; type="text/javascript">
</script>
<!-- AddThis Button END -->

A két gárda élvonalbeli egymás elleni mérlege kiegyenlített: 26 mérkőzésből tizenkettőt a DAC nyert, tizenkettőt a Nitra, kétszer pedig döntetlen lett az eredmény. A gólkülönbség a DAC szemszögéből 27:29.

A dunaszerdahelyiek utoljára az Artmediát győzték le a bajnokságban, azóta háromszor döntetleneztek (a Slovannal, az eperjesi Tatrannal és a Dubnicával), kétszer pedig kikaptak (otthon a Senicától, illetve Besztercebányán), míg a nyitraiak a sereghajtó kassaiak elleni 4:0-s siker után zsinórban négy mérkőzést veszítettek el, legutóbb az utolsó előtti dubnicaiak hozták el a három pontot Nyitráról.

A nyitraiak mélyrepülését Rák Róbert csapatkapitány szerint a rossz minőségű pályák okozzák. „Amíg jó volt a talaj, ment a játék, de a felázott, sáros talajon nem találjuk egymást a passzokkal. Mi technikás focit játszunk, de decemberben ehhez már nincsenek meg a megfelelő időjárási körülmények. Jó talajt ilyenkor már legfeljebb csak Zsolnán vagy Nagyszombatban talál az ember…“ - mondta a nyitraiak gólvágója, aki 8 találattal a második helyen áll a góllövőlistán.

„Legalább egy pontot szeretnénk szerezni Dunaszerdahelyen. Ehhez nagyon oda kell figyelnünk a csatáraikra, mert nagyon könnyedén mozognak a tizenhatoson belül, még Koejoe is, pedig ő már nem fiatal játékos“ - tette hozzá Rák.

Hogy a játékosok kicsit kikapcsolódjanak, a nyitrai klubvezetés csütörtök estére színházlátogatást szervezett, amit Rák is nagyon jó ötletnek talált: „A klub a feleségeket és a barátnőket is meghívta, de én egyedül mentem, mivel két hete született a második kisfiunk, Damián, s a feleségemnek vele kellett akit Kurt Garger edző idáig mellőzött. „Nagyon örültem neki, hogy Besztercebányán játéklehetőséget kaptam, s meg voltak elégedve a teljesítményemmel. Rákék ellen ugyan nem a posztomon fogok játszani, hanem jobb-bekk leszek, de így is mindent megteszek a győzelemért. Remélem, a többiek is 110%-ra fognak hajtani“ - nyilatkozta a középhátvéd, aki ősszel még csak egyszer, Rózsahegyen szerepelt a DAC kezdőcsapatában.

Radványi Miklós másodedző szerint ezen a meccsen nem a futballtudás, hanem az elszántság fog dönteni. „A játékot a talaj minősége határozza meg. Nagyon mély a talaj, a meccs végére olyan lesz, mint a szántás. Az a csapat nyer, amelyik nagyobb szívvel küzd“ - vélekedett Radványi.

Tavaly majdnem botrányba fulladt a DAC utolsó őszi mérkőzése, mivel a játékosok nem akartak pályára lépni. Novota János kijelentette, ilyesmitől ezúttal nem kell tartani. „Tavaly legyőztük a Dubnicát 1:0-ra, ezt az eredményt most is elfogadnám. Viszont semmilyen más olyan dolog, ami akkor történt, nem veszélyezteti jelenleg a klubot. Bízom benne, hogy nyugodt hangulatú mérkőzésen szép játékkal és jó eredménnyel örvendeztetjük meg szurkolóinkat.“ maradnia. Egyébként a Tesztoszteron című vígjátékot néztük meg, és nagyon jól szórakoztunk.“

Dunaszerdahelyen kevésbé vidám a helyzet. „Sok sérültünk van, Bajevski, Nikolic és Seelaus biztosan nem játszhat a nyitraiak ellen. Hassan, Halimi és Koejoe még felépülhet a meccs kezdetéig, és Nkendo is elkezdte már az edzéseket, de így is elég foghíjas a keret. Ez viszont nem lehet kifogás, két vereség után már illene nyerni, és győzelemmel búcsúzni a szurkolóinktól“ - mondta Novota János, a DAC csapatkapitánya, s hozzátette, meglepődött, hogy a Nitra múlt szombaton otthon kapott ki: „Nem hittem volna, hogy a Dubnica nyerni tud Nyitrán, de ez is azt mutatja, hogy ellenfelünk nincs túl jó formában. Nagyon remélem, hogy nem mi leszünk azok, akik segítségével túljutnak a holtponton.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?