A DAC nem védekezni fog

<p>A pozsonyi Slovan büszkélkedhet jelenleg a leghosszabb, immár nyolcmeccses veretlenségi sorozattal a labdarúgó Corgoň Ligában, a DAC azonban szeretné meglepni az égszínkékeket a ma délutáni (17.30) tévés mérkőzésen.</p>

„Soha nem akarok 0:0-ra játszani, most sem védekezni megyünk – jelentette ki Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Minden csapatnak, így a Slovannak is van gyengéje, s ahogy szombaton megleptük a bajnok zsolnaiakat, most ugyanúgy meglephetjük a Slovant is.”

Ez azonban nem lesz egyszerű, az égszínkékek remek formában vannak a tavasszal (2 győzelem, 1 döntetlen), ráadásul a DAC eddig még csak egyetlenegyszer győzött a pozsonyiak otthonában, az 1996/97-es idény nyitófordulójában. Azóta öt meccsen öt vereség és egyetlen rúgott gól a sárga-kékek mérlege, akik az élvonalban 33 mérkőzést játszottak a Slovan ellen, ebből hatszor nyertek, nyolcszor döntetleneztek, tizenkilencszer pedig kikaptak. A gólkülönbség sem túl biztató: 66:29 a Slovan javára.

A dunaszerdahelyi védelemből továbbra is hiányozni fog Peter Struhár, akinek a térde még mindig nem jött rendbe. Radványi ráncait szaporítja, hogy a hétvégi forduló után Ilami Halimi is fájlalta a térdét, de a macedón középpályás valószínűleg pályára léphet. Roman Konečný sorsa a fegyelmi bizottság kezében van – a középhátvéd már két meccset letöltött eltiltásából, arról, hogy a büntetés hátralévő részét elengedik-e, lapzárta után döntöttek az illetékesek.

A DAC ősszel hazai pályán emlékezetes meccsen (a kamerarendszer körüli gondok miatt zárt kapuk mögött) 2:1-re legyőzte a Slovant. „Azóta az égszínkékek offenzívája mindenképpen javult, hiszen leigazolták Marko Milinkovicsot. Én viszont bízom a csapatomban, mindenki tudja, mekkora derbi vár ránk, s mindenki tudása legjavát fogja nyújtani. Az egy ponttal már elégedett lennék” – mondta Radványi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?