A DAC megválna az öntörvényű játékostól

<p>Rendőrautó vitte el a keddi edzésről Franky Nguekamot, a DAC kameruni futballistáját. A játékos felesége a sajtóhoz fordult, maga a csatár úgy véli, nem normális, hogy a B csapatba sorolták.</p>

A klub szemszögéből azonban másképp néz ki a történet: hét hónapig fizették Nguekamot úgy, hogy nem is volt az országban, amióta pedig visszatért, nem lehet vele bírni.


„A sajtó segítségét kérem, mert a férjemet azért tartóztatták le, mert dolgozni akart!” – olvasható Saloua Nguekam levelében, amelyet több napilapnak is elküldött. A kameruni futballista, Franky Nguekam ügyéről a Nový čas számolt be először. A játékos azt nehezményezte, hogy rendőrökkel vitették el a tréningről, a klub szerint azonban nem is volt ott semmi keresnivalója.

Tíz bajnoki, egy gól

Nguekam 2014 januárjában érkezett Dunaszerdahelyre, abban a köztes időszakban, amikor még a Mohseni, Antal páros állt a klub élén. A tulajdonosváltás után Világi Oszkár vette át az egyesületet, melynek keretében Nguekam is szerepelt. A csatár azóta összesen tíz bajnokin játszott, egy gólt rúgott, utoljára tavaly augusztusban lépett pályára az élvonalban, a Myjava ellen csereként a 74. percben.

Nem volt itt, de fizették

Aztán lejárt a tartózkodási engedélye, és hazautazott Kamerunba, hogy elintézze a papírokat. Az egy-kéthetesre tervezett procedúra végül hét hónaposra húzódott. „Bár nem volt itt, rendszeresen megkapta a fizetése felét” – hangsúlyozta a Nový časnak Végh Tibor, a DAC klubelnöke.

Nguekam lapunknak elmondta, hosszadalmas volt a dokumentumok megszerzése. „Ha csak annyit mondana az abujai szlovák nagykövetségen, hogy Franky, már tudnák, hogy rólam van szó, annyit intézkedtem ott” – érzékeltette a szituációt a játékos, hozzátéve, hogy egyszer édesanyjának is el kellett utaznia a nigériai fővárosba (Kamerun a nigériai szlovák nagykövetség alá tartozik) az ügyintézés miatt.

A B csapatba sorolták

Mikor a támadó áprilisban visszatért Szlovákiába, a klub a B csapatba sorolta. Ott lehetőséget is kapott, de egy meccsen lekönyökölte az ellenfelét, amiért piros lapot és négymeccses eltiltást kapott. A klub ennek ellenére gondoskodik a játékosról, biztosítva van a szállása, az erőnléti edző külön foglalkozik vele.

Nguekam szerint azonban eleve jogtalanul rakták át a B csapatba, mivel ő távollétében is rendszeresen edzett, futott, formában tartotta magát. „Nem normális, hogy nem edzhetek az A csapattal. Ha nem is férek be a kezdőbe, akkor is jogom van velük edzeni, legfeljebb nem szombaton, hanem vasárnap játszok meccset” – magyarázta lapunknak Nguekam, akinek még jövő június végéig van szerződése az együttessel.

Mindig megjelent az edzésen

A DAC azonban azzal érvel, minden játékos szerződésében szerepel, hogy a feletteseinek kell engedelmeskednie, az A csapat edzője pedig nem tart igényt a kameruni csatárra. „Mindezek ellenére Franky minden nap megjelent az edzésen, néha kimondottan kellemetlen stílusban követelte a felszerelését, és próbálta kierőszakolni, hogy a csapattal edzhessen. Az edző többször kategorikusan elmondta, hogy nem számol vele, egyszer 15 percet állt a tréning amiatt, mert nem volt hajlandó lemenni a pályáról” – mondta lapunknak Nagy Krisztián, a DAC sajtófőnöke.

Szelfi a rendőrautóban

A helyzet kedden eszkalálódott, amikor Nguekam nem reagált a biztonsági emberek felszólítására, miután közölték vele, hogy nem vehet részt az edzésen. Ekkor hívta ki végül a klub a rendőröket. „A menedzserem azt mondta, működjek együtt a hatóságokkal, de készítsek fényképet, ezért lefotóztam magam a rendőrautóban” – mondta Nguekam, akit kihallgattak, aztán elengedtek.

Azóta is jár az A csapat edzéseire, de már nem megy ki a pályára, csak a tréning végeztével kezdi meg az egyéni gyakorlásokat az erőnléti edzővel. Nguekam szerint ez a helyzet nem normális, ő csak a csapattal akar edzeni, és segíteni akar a klubnak, ahol szerinte senkivel nincs probléma, Világi Oszkár is elismeri a képességeit, egyedül Aljosa Asanovic sportigazgató dolgozik ellene.

Nem veszi át a leveleket

Értesüléseink szerint azonban Dunaszerdahelyen már elegük van a kameruni futballistából és a körülötte lévő hacacáréból. Hét hónapon át hiába vártak rá, visszatérése után nem volt formában, jelenleg esély sincs, hogy hasznára legyen a csapatnak. Szeretnék felbontani a szerződést a problémás játékossal, ő azonban nem veszi át a hivatalos levélben küldött figyelmeztetéseket. (bt)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?