A DAC kibekkelte a döntetlent

Zsolna |

<p>Gól nélkül zárult a DAC zsolnai vendégjátéka a labdarúgó Corgoň Liga 13. fordulójában. Végig a hazaiak diktálták az iramot, ám a dunaszerdahelyiek fegyelmezetten védekeztek. Második idegenbeli pontját szerezte a Radványi-legénység, amely az első körben a Slovan otthonában döntetlenezett (1:1).</p>

Kezdettől fogva fölényben futballozott, és a mezőnyben tetszetősen kombinált a zsolnai együttes, ám akcióinak nagy része már a tizenhatos előtt elhalt. Zárt védekezésre rendezkedtek be a vendégek, és szórványos kontrákkal próbáltak zavart okozni. Az első helyzet meglepetésre előttük adódott, ám Dian nem találta el a kaput. A túloldalon Majtán hagyott ki egy lehetőséget. A félidő hajrájában a Gašparík– Mesanovic kettős ugrott ki a hazai védők közt, de Gašparík elkapkodta a ziccert, Dúbravka kapus hárítani tudott. A szünet után próbálta felgyorsítani a támadásait a hazai együttes, ám így sem tudták feltörni a jól záró dunaszerdahelyi védelmet. Pečovský távoli bombákkal kísérletezett, ám az irányzékkal baj volt. A meccs hajrájában Majtán előtt adódott ziccer, a zsolnai csatár egyedül tört kapura, de öt méterről mellé lőtt. Röviddel később Akakpo közeli próbálkozását Belic bravúrosan hárította, így gól nélkül zárult a meccs. A zsolnaiak már a nyolcadik pontjukat vesztették el hazai pályán. „Egy hetünk volt, hogy felkészüljünk a zsolnaiak ellen, alaposan feltérképeztük őket. A jelenlegi kerettel öngyilkosság lett volt nyílt sisakkal játszani, ezért a zárt védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Nem tagadtuk, hogy döntetlenért jöttünk. Az edzéseken elsősorban a védőjáték javításán dolgozunk, örülök, hogy ennek meg is lett az eredménye. Védenceim betartották a taktikai utasításokat, az egész csapat fegyelmezetten védekezett, és kis szerencsével sikerült pontot szereznünk – értékelte a mérkőzést lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Még a Slovannál is technikásabb futballt játszanak a zsolnaiak, a mezőnyben jeleskednek, ám támadójátékukból hiányzik az átütőerő. Hiába játszottak jelentős fölényben, mindössze három lehetőségük akadt. Mi a meccs nagy részében védekeztünk, mégis akadt két helyzetünk. Ismét remekül helytállt a hátvédsor tengelyében a Matúš–Majerník kettős, de a csapatom minden tagja dicséretet érdemel. Remélem, ez a pontszerzés erőt ad a csapatnak, és legalább van honnan elrugaszkodnunk.” A vb-selejtezők miatt kéthetes pihenő vár az élvonalbeli csapatokra. „Igyekszünk kihasználni ezt az időt, most már a támadójáték csiszolásán fogunk dolgozni. Sajnos, már nem lehet játékost igazolni, így csak a jelenlegi keretből válogathatok, pedig nagy szükségünk lenne kreatív játékosokra. Remélem, védenceim az őszi idény hátralévő meccsein javuló formát mutatnak ” – szögezte le Radványi. (sz. z.)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?