A DAC ellen törheti meg rossz sorozatát a kassai csapat

DAC.Kassa202308

A labdarúgó Niké Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén pénteken 17:30-tól az új edzővel készülő kassaiak otthonában lép pályára a hullámzó formát mutató DAC.

Az FC Košice élére kedden nevezték ki ifj. Ján Kozákot, aki legutóbb 2020 szeptemberében ült kispadon, akkor még a Slovan edzőjeként. Az égszínkékek trénereként háromszor találkozott a DAC csapatával és az első, a sárga-kék szurkolók számára emlékezetes, 5:2-re elvesztett meccs után kétszer is legyőzte a dunaszerdahelyieket. Érdekesség, hogy az idei szezon 2. fordulójában a csallóköziek éppen 5:2-re nyertek az akkor még Anton Šoltis által irányított kassaiak ellen, amihez a már Olaszországban szereplő Nikola Krstovic két góllal járult hozzá.

„A kassai foci az utóbbi években folyamatosan fejlődik és ennek én is részese akarok lenni. Segíteni akarok abban, hogy a helyi foci oda jusson, ahová a történelme alapján tartozik. Azt várom, hogy ebben a szurkolók is segítségünkre legyenek, és elérjük céljainkat, együtt örülhessünk – nyilatkozta a szerződése aláírása után a kassai foci neveltje, aki a legfontosabb teendőkről is szót ejtett. – Tudom, hogy nem egyszerű a jelenlegi helyzet. A télig minden tőlünk telhetőt meg kell tenni. Elsősorban be kell állítanom a játékosokat a sorba, szervezettebbnek kell lennünk főleg a védekezésben, hiszen sok gólt kapunk. Összességében a célom, hogy javítsak az öltözői hangulaton, és elérjem azt, hogy a játékosok örömmel jöjjenek a stadionba, várják az edzéseket és a meccseket, és mindent megtegyenek a sikerért” – tette hozzá a Kassán élő, 43 éves Kozák.

Az újonc a bajnokságban sorozatban hét vereséget szenvedett el, ám közben a kupában a VI. ligás Spišský Štiavnik és a II. ligában szereplő somorjai STK ellen is sikerült továbbjutniuk. Ehhez képest még a nem túl meggyőző játékot mutató DAC formája is jónak mondható, hiszen Adrián Guľa csapata legutóbbi négy bajnokijából kettő megnyert (és kettőt elvesztett), valamint a kupában is kiejtette a harmadik ligás Snina csapatát.

„Fegyelmezettnek kell lennünk és betartanunk a tervet, amelyet az edzők felvázolnak nekünk. Bár a kassai csapat sorozatban hét vereségből álló negatív szériában van, tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Az edzőcserét követően az ellenfél új energiákat kapott, így rögtön a kezdő sípszótól teljes erőbedobással kell futballoznunk. Remélhetőleg a végén mi örülünk majd, és három ponttal távozunk – bizakodott a DAC honlapjának nyilatkozó Milan Dimun, aki kassaiként ott volt a legutóbbi, 2014 októberében játszott MFK Košice–DAC mérkőzésen a hazaiak kispadján. – Emlékszem arra a meccsre. A dunaszerdahelyiek hosszú ideje nem vendégszerepeltek Kassán, ezért remélhetőleg sok szurkolót kicsalogatunk. Nagyon boldog vagyok, hogy a szülővárosomban ismét élvonalbeli találkozókat rendeznek, de elsődleges célunk a három pont begyűjtése” – zárta a 27 éves futballista.

A találkozó játékvezetője (melyet a Nova Sport 1 élőben közvetít) Ivan Kružliak lesz, a VAR-szobában pedig Erik Gemzickýé lesz majd az utolsó szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?