A csodatévő PSG

<div>A Barcelona&ndash;PSG párharc végig a Barcelonáról szólt. Még úgy is, hogy a PSG csodát csodára halmozott az elmúlt szűk egy hónapban.&nbsp;</div>

Az első mérkőzésen a PSG pont olyan űrfutballt mutatott be, mint amilyet a Barcelonától vártunk volna. Hatékony letámadással megfojtották a Barca sztárjait, olyan káprázatos akciókat vezettek, amilyeneket a Neymar, Suárez, Messi triótól vártunk volna. Lőttek is négy gólt, amivel úgy tűnt, már az első meccsen eldöntötték a továbbjutást. Ez volt az első csoda.  Ennek ellenére az újságok hasábján és a netes kommentekben is leginkább az a kérdés pörgött, hogyan tudott négy góllal kikapni ez a Barcelona. Nem pedig az, hogyan tudta legyőzni a PSG 4:0-ra a katalán csapatot.  Aztán ahogy közeledett a visszavágó, ismét a Barcelona volt terítéken a nemzetközi sajtóban. Először az Atlético Madrid elleni győzelmüket harsogták a lapok, majd jött egy 6:1-es és egy 5:0-s győzelem is, na meg persze Luis Enrique váratlan bejelentése: a szezon végén távozik a csapat éléről. A héten pedig már arról szóltak a cikkek, hogy ha valamelyik csapat meg tudja fordítani 0:4-ről a párharcot, akkor az a Barcelona. A PSG-ről alig-alig érkeztek hírek. A párizsiak úgy gondolhatták: üsse kő, majd csütörtökön úgyis a címlapokra kerülünk, miután kiejtettük a Barcelonát. Nem így lett. A hét második fele, de a következő hetek is a Barcelonáról fognak szólni, arról, hogy futballtörténelmet írt. A PSG másodszor sem került címlapokra. Pedig csodát tett. Nem is egyet.  A Barcelonának ugyanis kis túlzással kevés köze volt a szerdai meccshez, de az egész párharchoz is. Magukhoz képest mindkétszer rosszul, nyögvenyelősen játszottak. Sem Iniesta, sem Messi, sem a többi sztár nem mutatott semmi olyat, ami miatt a legjobbakként tartjuk őket számon.  A párizsiak először megásatták a katalánokkal a saját sírjukat, hogy aztán a francia együttes zuhanjon bele, a Barca pedig a mennybe menjen és történelemkönyvekbe kerüljön. És ez, ha kifacsarva, kifordítva is, de csoda, egy óriási groteszk csoda.  Ahogy az is csoda, hogy 4:0-ról, de még 1:3-ról is ki tudtak esni a párizsiak. Csoda, hogy az első meccsen mutatott űrfoci után a Camp Nouban úgy játszottak, ahogy. Csoda az is, hogy Unai Emery, a párizsiak edzője eddig 25 alkalommal nézett farkasszemet a katalánokkal, de csak kétszer tudott győzni ellenük.  Szóval ez alatt a két meccs alatt bizonyos szempontból minden a PSG-ről szólt, mégis a Barcelona írt történelmet.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?