A csehek megállították a szlovákokat Wimbledonban

ÖSSZEÁLLÍTÁSJana Čepelová ugyan kedden legyőzte Kristýna Plíškovát, de Martin Kližan, Daniela Hantuchová és Magdaléna Rybáriková is kikapott cseh ellenfelétől a wimbledoni tenisztorna első fordulójában.Közülük Kližan sikere bravúrnak számított volna, Tomáš Berdych a torna hetedik kiemeltjeként favor

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jana Čepelová ugyan kedden legyőzte Kristýna Plíškovát, de Martin Kližan, Daniela Hantuchová és Magdaléna Rybáriková is kikapott cseh ellenfelétől a wimbledoni tenisztorna első fordulójában.

Közülük Kližan sikere bravúrnak számított volna, Tomáš Berdych a torna hetedik kiemeltjeként favoritként várta az összecsapást, és favorithoz méltóan is játszotta végig azt, a 6:3, 6:4, 6:4-es eredmény sejteti, hogy sima volt a mérkőzés. „El kell ismernem, hogy Berďo ma igazán kitűnően teniszezett. Le a kalappal. Nem lehet megmondani, mi döntött a javára, mert a játék szinte minden elemében fölülmúlt. Úgy éreztem magam a pályán, mint egy statiszta” – nyilatkozta Kližan.

Rybárikovának ellenben jól indult a mérkőzése, Barbora Záhlavová-Strýcová ellen megnyerte az első szettet 7:5-re. „Leültem a padra és azt mondtam magamnak, hogy többet kell nyújtanom, ami vagy sikerül, vagy nem. Addig ugyanis kegyetlenül éreztem magam a füvön – ecsetelte a játékában beállt változásokat a selejtezőből főtáblára jutott cseh teniszező, miután 6:0, 6:1-re nyerte a második és harmadik szetett. – Nagyon sokat segítettek a fiatal szurkolók is, akik a második játszma alatt jelentek meg a lelátón, a meccs után meg is köszöntem nekik a buzdítást.”

Rybárikovához hasonlóan (aki hátfájdalmai miatt feladta múlt heti 1. fordulóbeli találkozóját a hertogenboschi tornán) Hantuchová sem érkezett teljesen egészségesen a londoni Grand Slam-tornára. A 30 éves poprádi születésű játékos így is nagyot küzdött a 32. kiemelt Klára Zakopalová ellen, de hiába tudott a meccsen többször is felzárkózni, a szettek végére elfogyott az ereje, s egy évvel idősebb ellenfele 6:4, 6:3-ra nyert.

Az angol nyílt teniszbajnokság egyesének egyetlen magyar résztvevője, Babos Tímea is búcsúzni kényszerült az első fordulóban. A francia Mathilde Johansson 4:6, 6:1, 6:3-ra verte a 20 éves játékost. „Jól kezdtem a meccset, agresszíven játszottam, amikor kellett, jött a jó szerva. Aztán a második szett elejét elszúrtam. Visszaküzdöttem ugyan magam, 1:2, majd 30:0 is volt az állás, de elveszítettem azt a gémet. Ez kulcspillanat volt – mondta a világranglista 99. helyén álló Babos. – Összességében nagyon csalódott vagyok, mert nem játszottam jól. Biztosan kell egy kis idő, hogy elfelejtsem ezt.”

A nap meglepetése a harmadik helyen kiemelt Marija Sarapova kiesése volt, az orosz teniszezőt a szinte ismeretlen portugál Michelle Larcher-De Brito győzte le 6:3, 6:4-re. (MTI, TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?