A címszerzés után kikapott a KFC

KFC.bajnok

A II. labdarúgóliga utolsó előtti fordulójában a komáromiak 1:2 arányú vereséget szenvedtek a pozsonyi Petržalkától ideiglenes otthonukban, Vágsellyén. Az utolsó fordulóban Alsókubinba látogat a friss címvédő, de így is 4 pont az előnyük a második helyen álló eperjesiek előtt.

A mérkőzés nem kezdődött nagy iramban. A Duna-partiak a Tőketerebesen megszerzett győzelem és bajnoki cím után érthetőn nem siettek. A megszokott kezdőtizenegyből csak Šimko, Ožvolda, Turčák és Bayemi kezdett, ez rá is nyomta bélyegét az összjátékukra. A vendégek egy árnyalattal aktívabbak voltak, ami azért érthető, mert matematikailag még most is van esélyük megszerezni a második helyet, ami azt jelentené, hogy osztályozót játszhatnak az élvonalba kerülésért. Az első 20 percben mind a két csapatnak volt egy-egy gólhelyzete, de előbb Miloslav Bréda, később pedig a vendégek kapusa, Pavel Halouska nagy bravúrral mentett.

A 26. percben egy gyors jobb oldali támadás végén Nagy Péter tört be a tizenhatoson belülre, élesen középre lőtt, és a labda az ötös közeléből Ovšonka lábáról a hálóba vágódott – 0:1. Az öngól a komáromiakat mozdította meg, felgyorsítottak, és a 30. percben egyenlítettek. A jobb oldalon Bayemi kapta meg üresen a labdát, és a jó pillanatban előrehúzódó Šimko elé passzolt, aki a labdát a jobb alsóba belsőzte – 1:1. A félidő utolsó percében megszerezhették volna a vezetést is a hazaiak, de Adamec jó passzát Turčák a kapu fölé rúgta, pedig középen ígéretes helyzetben Tóth Gábor érkezett lendületből.

A második félidő 51. percében ismét a Duna-partiak voltak közelebb a vezetéshez, Adamec 18-20 méterről a bal alsó sarokba célzott, de Halouska óriási bravúrral szögletre tenyerelte a labdát. Ezt követően a fővárosiak, érezve a lehetőséget, nagyobb sebességre kapcsoltak. Az 54. percben Gašparovič veszélyes lövését öklözte ki Bréda. A vendégek támadásaikat befejezték ugyan, de vagy Bréda védett, vagy nem találták el a kaput.

Radványi Miklós vezetőedző a második félidőben először Tóth Gábor helyett Voleskýt küldte be, majd Ožvolda helyett Németh Tamás érkezett a középpályára. A cserék nem változtattak sokat a játék képén, de a beállt Voleský a 65. percben mégis megszerezhette volna szezonbéli 13. gólját. Bayemi ívelte előre a labdát, Halouska kifutott a kapujából, s Voleský emelt fejesét éppenhogy le tudta húzni.

Úgy tűnt, marad a döntetlen, de a végén a pozsonyligetfalusiak nagyobb aktivitása meghozta gyümölcsét. A 81. percben Oduka szépen fűzte át magát a komáromiak védelmén a jobb oldalon, majd középre adott. A hosszún érkező Patrik Danek ugyan nem vette át tökéletesen a labdát, de egy pattanás után a léc alá bombázott és kialakította a végeredményt – 1:2.

A mérkőzés befejezése után a szezon legnagyobb a nézőlétszáma előtt, és nagy örömére kezdődött a bajnoki trófea átadása és a bajnoki cím ünneplése.

II. MONACOBET LIGA, 29. forduló

KFC Komárno–FC Petržalka 1:2 (1:1)

Gólszerzők: Šimko (30.), ill. Ovšonka (26., öngól), Danek (81.). 
Jv.: Glova. 
Sárga lap: Bréda, ill. Begala, 512 néző. 

KFC: Bréda – Adayilo, Šimko, Ovšonka, Horodník (46. Sylvestr), Ožvolda (63. Németh T.), Adamec, Turčák, Pastorek (72. Puska), Bayemi (72. Špiriak), Tóth G. (61. Voleský).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?