A Boltot legyőző Gatlin elismerésben reménykedik

London |

<div>A doppingvétség miatt kétszer eltiltott Justin Gatlin reméli, hogy az atlétikai vb-n 100 méteres síkfutásban aratott győzelmével kivívja sportága elismerését.</div>

A 35 éves amerikai sprinter a közönség nagy megdöbbenésére legyőzte a visszavonulás előtt álló Usain Boltot. A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai futót egy másik amerikai, Christian Coleman is maga mögé utasította. Justin Gatlin a BBC-nek adott interjújában úgy fogalmazott: szeretné, ha harcosként tekintenének rá. „Visszatértem, keményen dolgoztam, tiszteletben tartottam minden szabályt” – mondta a futó, akit az előfutamok, az elődöntő és a döntő után is kipfujolt a több tízezer fős közönség. Justin Gatlin ezzel kapcsolatban megjegyezte, 2010-es visszatérése óta nem volt része a londonihoz hasonló ellenséges fogadtatásban, amelyet annak tud be, hogy a nézők érezték, „veszélyessé vált Bolt” számára. Gatlin először amfetaminszármazékokkal akadt fenn doppingvizsgálaton 2001-ben. Azt állította, figyelemhiány miatt gyerekkora óta szedett gyógyszereket. Akkor egy évre tiltották el. 2006-ban újra megbukott, akkor tesztoszteronnal. Az örökös eltiltást csak a hatóságokkal való együttműködés révén tudta elkerülni, nyolcéves eltiltását végül fellebbezését követően négy évre mérsékelték. „Arra inspiráltam fiatal atlétákat, hogy jobbak legyenek. Sokat tettem a közösségekért otthon. Szerettem volna, ha tudják, történhetnek hibák, de kemény munkával vissza lehet térni, és el lehet érni, hogy újra elfogadjanak” – tette hozzá. Justin Gatlin 9.92 másodperces idővel nyerte a klasszikus távot, 21 éves honfitársa, Christian Coleman 9.94 másodperces idővel lett a második, Usain Bolt 9.95 másodperccel a harmadik.  „Christian kiváló atléta, ő lesz az elkövetkező évek csillaga” – mondta róla Gatlin, hozzátéve, hogy a szombat este Usain Bolté volt. „Évek óta meghatározó alakja a sportágnak. Örülök neki, hogy elérte, amit elért” – mondta jamaicai riválisáról. Usain Bolt, aki korábban csak egy alkalommal kapott ki Gatlintől, a verseny után méltatta ellenfelét. „Kiváló versenyző, jó ember, mindig tisztelni fogom sportolóként. Megérdemli, hogy itt legyen, letöltötte büntetését, és keményen dolgozott a visszatérésért és azért, hogy a legjobbak egyike legyen” – fogalmazott. Bolt jövő héten a 4x100 méteres váltóban még rajthoz áll a londoni világbajnokságon. A jamaicai csapat győzelme jelentheti számára a 12. világbajnoki címet és a 20. aranyérmet világversenyeken.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?