A bíró volt a főszereplő: két 11-essel nyert a Slovan a DAC ellen

Dunaszerdahely |

<p>Feszült hangulatú mérkőzésen két tizenegyesgóllal nyert a Slovan Dunaszerdahelyen a labdarúgó Fortuna Liga 25. fordulójában. Az első büntető jogossága minimum megkérdőjelezhető.</p>

A sárga-kékeket telt ház fogadta a rangadón, és a "nulladik félidő", a felvezetés nagyszerű volt. Piros-fehér-zöld lufik, névsorolvasási show, DAC-induló, Nélküled, Radetzky-mars, Himnusz... A várakozással teli meccs előtti percekért érdemes Dunaszerdahelyre focira járni, garantáltan libabőrös hangulat.Maga a foci már kevesebb gyönyört jelentett a szurkolóknak, és Kráľovič jatékvezető tenykedése az első perctől rányomta a bélyegét a játékra. Az amúgy is túlspilázott hangulatban a bíró nemhogy nyugtatta volna a kedélyeket, de csak öntötte az olajat a tűzre tendenciózusnak tűnő ítéleteivel. A Slovan 16-osában nem fújt le szabálytalanságot, a dunaszerdahelyi büntetőterületen belül azonban lefújta Szavicsevics és Huk párharcát. A megítélt 11-est Szavicsevics be is lőtte - 0:1. Ekkor már nem volt a pályán Szarka Ákos, mert századik élvonalbeli bajnokiján kiújult a sérülése.A Slovan-drukkerek randalíroztak, petárdákat, görögtüzeket dobáltak a pályára, egyszer a kaput is áttörték, de legalább nem rohantak be a pályára. A szünetre óriási füttyszó kísérte a játekvezetőt. A második félidőben küzdött a DAC, a feszültség csak fokozódott, már a játékosok is majdnem egymásnak mentek, a Slovan edzője inkább le is cserélte Dielnát, aki kakaskodásért simán megkaphatta volna a második sárgáját. A DAC igyekezett, a Slovan már kontrákra játszott, Kubík az ötös sarkáról az égbe lőtt. "Gyere holnap is!" - üvöltötte egy szurkoló. A szélső második ziccere is kimaradt, Tujvel ezúttal a felső léc segítségével védett.Negyedórával a lefújás előtt Stephens állították meg a 16-oson belül, a bíró szerint ezzel a mentéssel is minden rendben volt, a nézők infarktusközeli állapotban tomboltak... A 82. percben újabb 11-eshez jutott a Slovan, Egri kézzel ért a labdához. Ezt már szinte sztoikusan fogadták a drukkerek. Ezt a büntetőt Milinkovics értékesítette - 0:2. A Slovan két nyeretlen meccs után győzött újra, a dunaszerdahelyiek a nagyszombati derbi után a Slovan ellenit is elvesztették. DAC-Slovan 0:2 (0:1)Góllövő: Szavicsevics (39., 11-esből), Milinkovics (82., 11-esből)Sárga lap: Szarka, ill. De Kapms, Dielna, Szavicsevics.Játékvezető: Kráľovič, 5200 néző.DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Egri, Davis - Huk - Polievka (87. Štepanovský), Sarr (68. Horváth B.), Ľupták, Pačinda - Szarka ( 23. Stephens).SLOVAN: Mucha - Pliacikasz, Saláta, Szekulics, Dielna (59. Podaný) - Szimovics, De Kamps (55. Scott) - Szavicsevics, Crnkic (68. Milinkovics), Kubík, Zreľák.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?