27 éves Real-csúcsot döntött meg a Barcelona

<p>Sorozatban 35 tétmeccsen keresztül maradt veretlen az FB Barcelona, ezzel átadta a múltnak a Real Madrid 1988/89-es spanyol rekordját. A Barca 5-1-re nyert idegenben, Messi hármat vágott.</p>

Az 1988/89-es bajnokságban 34 mérkőzéses veretlenségi szériát produkált a Real Madrid (bajnok lett a szezonban), a hétközi fordulóban ezt a spanyol csúcsot adta át a múltnak a rivális FB Barcelona.

Messiék az alsóházban tanyázó Rayo Vallecano vendégei voltak, és könnyedén, 5-1-re nyertek. A mérkőzésen Lionel Messi mesterhármast ért el. Az ősszel sérülés miatt közel két hónapot kihagyó aranylabdás csatár ezzel 19 gólos a ligában, 4 gólra megközelítette Cristiano Ronaldót, és hatra a góllistát vezető Suárezt. Utóbbi a meccsen tizenegyest hibázott, így maradt 25 találatnál.

Az ötödik gólt a nyáron igazolt, ám csak januárban hadrendbe állított Arda Turan lőtte, ez volt a török középpályás első találata a Barca mezében. 

27 forduló után (11 körrel a vége előtt) a 69 pontos Barcelona 8 ponttal vezet a második Atlético Madrid és 12 ponttal a harmadik Real előtt. A csütörtöki összecsapás volt egyébként sorozatban a tizedik ligameccs, amelyet a Barca megnyert. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?