117 kilométeres futás Kassáról Miskolcra

Gabri Lóránt

Gabri Lóránt újfent Bodrogköz és Ung-vidék egyedüli képviselőjeként indul a szombaton immár 6. alkalommal sorra kerülő Kassa–Miskolc ultramaratonon (117 km).

A mezőny reggel 6 órakor rajtol el a Szent Erzsébet-székesegyház mellől és folytatja útját a Krásna–Nižná Myšľa–Kéked–Gönc–Vizsoly–Abaújszántó–Hernádkércs–Szikszó–Sajóvámos–Miskolc útvonalon a cél, a Városháza tér felé. A verseny útvonala a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is nagyrészt kerékpárúton és kisforgalmi közúton halad szlovák és magyar oldalon, egy-egy alkalommal földutat is érintve.

Gabri, a Nagykaposi Futóklub tagja már negyedszer áll rajthoz ezen az embert próbáló, igencsak nagy kihívást jelentő távon, amelyet mindig bőven a 15 órás időlimiten belül teljesített. Élményeit és elvárásait lapunkkal is megosztotta.: „Életem egyik, ha nem a legnagyobb sportteljesítménye és egyben élménye is ehhez a versenyhez kötődik. Két évvel ezelőtt 12:32:19-es idővel értem célba. A verseny közben 26 főre csökkenő mezőnyben hetedikként zártam, viszont a férfiak rangsorában 6. lettem. Mivel mindkét nemnél az első hatot díjazták, így Miskolcon a városháza előtti emelvényen én is ott állhattam, és fogadhattam a polgármester úr személyre szóló elismerő szavait. Ami a versenyt illeti, egy ilyen hatalmas távon sok minden előfordulhat, így nem helyezek magamra nagy nyomást. Nem tűzök ki magam elé semmilyen célt, sem az időeredmény, sem a helyezés terén. A lényeg, hogy ne sérüljek meg és a 15 órás szintidőn belül teljesítsek. Véleményem szerint eddig méltatlanul kevés figyelem övezte ezt az amúgy nagyon színvonalas és nagy sportértékkel bíró versenyt. De most fordult a kocka, s örömmel tölt el, hogy a jelentkezések alapján rekordrészvétel várható.”

A Maraton Club Miskolc és a Košice Maraton Club közös szervezésében zajló sporteseményre mintegy 600 versenyző érkezését várják Kelet-Szlovákia központjába, ahol egyéni (női és férfi), 5 tagú váltó (mix, férfi, női) és 10 tagú váltó (mix: 6 férfi, 4 nő) kategóriákban osztanak majd díjakat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?