11 ranglista, amit látni kell a BL tavaszi rajtja előtt

<p>Melyik klub játszotta a legtöbb meccset a Bajnokok Ligájában? Ki nyert a legtöbbször, ki lőtte a legtöbb gólt? Kedd este kezdődik a BL tavaszi idénye, összeszedtük a legérdekesebb statisztikákat. Infografikákon mutatjuk meg.</p>

A Bajnokok Ligája 1992/1993-as rajtja óta (addig BEK néven futott a sorozat) a Manchester United játszotta a legtöbb találkozót a sorozatban. Nem véletlenül. Ez a 22. kiírás, a Manchester United 19 szezont játszott le a legrangosabb európai kupasorozatban. A BL elitcsapatainak listája évek óta változatlan: az örökranglista első tíz helyezettje közül heten pályára lépnek a nyolcaddöntőben, csak a Porto, a Juve és a Lyon fog hiányozni, előbbi kettő ott volt a csoportkörben.

A legtöbb BL-győzelmet elért csapatok listája kísértetiesen hasonlít az első grafikonra – az első hat csapat ugyanaz, csak más kissé sorrendben. Ezt a spanyol Real Madrid vezeti.

A fenti grafikonnál egy fokkal komplexebb képet ad a győzelmi arány – a mérkőzések hány százalékát nyerte meg az adott csapat? Itt is a spanyolok vezetnek, az első meglepetésre az FC Sevilla. Az andalúzok 16 mérkőzésből tizet nyertek meg, két szezonban játszottak a csoportkörben (2007/08 és 2008/09), ám mindkétszer kiestek a csoportkörben. Érdekes, hogy a hatékonyságukról közismert olaszok csak a 9. helyen képviseltetik magukat először.

Nézzük meg azt is, mely csapatok kaptak ki a legtöbbször az eddigi 21 és fél kiírás alatt. A legtöbb vereséget a csupán négy BL-kiírást kihagyó FC Porto szedte össze. A toplista végén régi ismerősöket – Anderlecht, Rosenborg – is üdvözülhetünk.

Kik lőtték a legtöbb gólt? Amint várható, ebben a „versenyszámban” élenjárók a spanyol csapatok.

A fenti grafikonnál többet árul el a meccsenkénti gólátlag. Ezt is a két spanyol gigász vezeti, ám az első tízben három francia csapat is feltűnik. A statisztikák szerint aki sok gólt akar látni, spanyol és francia meccseket nézzen!

Mely csapatok kapták a legtöbb gólt a BL-ben? Ezt a listát is a legtöbb mérkőzést lejátszott gárdák vezetik.

Most nézzünk pár országos összeállítást. A legtöbb mérkőzést a BL-ben – minő meglepetés – a spanyol csapatok játszották le.

A rúgott gólok tekintetében is a spanyolok vezetnek.

Fussuk át a győztesek galériáját is. Melyik csapat hányszor nyerte el a legrangosabb európai trófeát?

Nézzük végezetül a BL örökranglistáját! 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?