Már foglalhatók lakások Komárom majdani „ékszerdobozában”

viva park

Lakást vásárolni manapság nem csak jó beruházást jelenthet. Aki olyan lakást keres, ahol megállapodni is szeretne, egy életstílust is választ magának. Mindezt tudja a Komáromban már 30 éve működő Tonex és Central Office tulajdonosa, Varga Zoltán is, aki mögött a lakásépítésben hosszú évek tapasztalata áll, így egy igazán stílusos lakópark építésébe kezdett.

A két éves engedélyeztetési folyamat után végre elindulhatott a Viva Lakópark építése Komáromban. A terveket látva elmondható, hogy már a kivitelezésnek köszönhetően is egy olyan lakópark épülhet a belvárosban, amely a szélesebb régió számára is vonzó lehet. Részben az említett kivitelezésnek, részben pedig a fekvésének köszönhetően. A projekt több szempontból is egyedinek számít. „Komárom a vizek városa, amely különös varázzsal rendelkezik azok számára, akik ilyen környezetben szeretnének letelepedni. A beruházók szempontjából viszont ez némi akadályt is jelenthet, hiszen a városban nagyon nehéz építkezési telket találni. Nagyon örülök annak, hogy egy bozótos, elhanyagolt területet kitisztítottunk, és ennek helyén sikerül egy tágas, kényelmes életteret kialakítani a majdani lakók számára” – mondja Varga Zoltán.

A beruházó a Central Office, a kivitelező pedig a Tonex. A két cég tulajdonosa, Varga Zoltán elmondta, teljesen új építésű lakóházakról, és családi házakról van szó. Ami a családi házakat illeti, a telkek már elkeltek, a lakóházak építését pedig februárban elkezdték, és 2024-re be is szeretnék fejezni. „Vadonatúj a gáz- és vízvezeték, optikai hálózat, tehát az egész mérnöki hálózat. 3-4 szobás lakásokról van szó, ahol a legkisebb mérete is 70 m2. A lakások méretben és kivitelezésben is eltérnek a szokványostól. A lakóház része a mélygarázs, ahol a parkolóhelyek elektromos csatlakozással ellátottak, valamint minden lakáshoz tartozik egy raktárhelyiség is. Óriási teraszokkal épül majd, amelynek a célja nem a ruhaszárító kötél elhelyezése, hanem egy kényelmes, tágas helyet biztosíthat majd akár baráti vacsorák elfogyasztására is. A kültéri, mozgatható árnyékolás pedig garantálja az intimitást” – vázolta a beruházó, és a kivitelező cég tulajdonosa.

A lakópark további előnye, hogy mindenhez közel van, legyen szó óvodáról, iskoláról, boltról, vagy például a Vág menti bicikliútról, illetve tömegközlekedési eszközök megállójától. „Intelligens lakásokról beszélünk, ahol távvezérléssel is beállítható például a fűtés. Ha már a fűtésnél tartunk, a hőellátás gáz és napkollektorok segítségével történik, az energiatakarékosságról pedig annyit, hogy 30-40 %-al alacsonyabb üzemeltetési költséget tudunk elérni. A bejárati nyílászárók chipes irányításúak, a beléptetőrendszer pedig kamerás.Az összes szobában biztosított a klimatizációs alapfelszerelés, valamint a rekuperációs szellőztetés” – részletezi Varga Zoltán.

A kényelemről tanúskodik az is, hogy az összesen 2,5 hektáros területen 14 családi ház és két lakóház épül összesen 52 lakással, emellett felszíni parkolók leszenek kialakítva a látogatók számára. A nyilvános terület nagyvonalúságáról tanúskodnak az egy és kétsávos utak az autós forgalom részére, a járdák az út mindkét oldalán, az öntözött, zöld, fás terület pihenőpadokkal, valamint a biztonságosan kialakított játszótér.

És hogy Varga Zoltán miért tartja a szívének közelihez a lakóparkot? „Rögtön megfogott a terület fekvése, a lakások elhelyezkedése kiváló. Komáromban nagyon kevés új lakás épül, ezért is örülök, hogy sikerült pontot tenni az engedélyeztetési folyamat végére. Harminc éves tapasztalattal a hátam mögött ki merem jelenteni, hogy jelen pillanatban ezt a projektet Komárom „ékszerdobozának” lehet nevezni, amelyben már most vannak foglalások, és várjuk a további érdeklődőket” – zárta Varga Zoltán.

(-r)

 vivapark.sk, Tel.+421 908 609690, e-mail: viva@centraloffice.sk

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!