Jövőt formáló német nyelvű oktatás Budapest szívében

egyetem

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem (AUB) nemzetközi hallgatói és oktatói közössége, németországi kettős képzései, gyakornoki pozíciói páratlan lehetőséget kínálnak a hallgatók számára, hogy nemzetközi egyetemen, államilag finanszírozott képzésben is, olyan mesteri vagy doktori végzettséget szerezzenek, amelyek mind a hazai, mind az európai munkaerő piacon elismertek.

Német nyelvű mesterképzések jelenleg a politika és diplomácia, a jog és közigazgatás, a gazdaság és menedzsment, valamint a kultúra és történelem területén érhetőek el.

A képzéseket nagyarányú interdiszciplinaritás jellemzi, amire az egyetem mottója is utal: „közösen alakítjuk Európát“. Az egyetem a kulturális sokszínűség és nemzetközi kapcsolatok terén is kiemelkedik. Ennek egyik kiemelkedő példája az európai és nemzetközi felsőoktatási intézményekkel való együttműködés. Hallgatóink négy kettős diplomát biztosító kettős mesterképzés keretében tanulmányaik egy részét Németországban végezhetik el, ezzel együtt a magyar diploma mellett egy második, németországi oklevelet is szerezhetnek a hallgatók. Az Erasmus-csereprogramban résztvevő hallgatóink száma Magyarországon az élen van. A mesterképzésben végzettek részére az Andrássy Egyetem interdiszciplináris doktori programot, valamint egy partneregyetemmel közös szervezésben binacionális doktori képzést (cotutelle) kínál.

Többnyire anyanyelvi tanáraink és a több mint 20 országból érkező diákjaink nemzetközi közössége elősegíti az interkulturális kompetenciák elsajátítását, ami nagyban hozzájárul a közép-, kelet- és nyugat-európai diákok és oktatók folyamatos kapcsolatteremtéséhez, párbeszédéhez.

A hallgató-oktató arányunk kiváló mentorálási lehetőségeket kínál: átlagosan egy oktató jut hét diákra. Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy diákjaink kis nemzetközi csoportokban tanulhassanak, másfelől pedig ösztönzi az egyéni tanulást, az önállóságot, ugyanakkor kiváló lehetőséget teremt valódi együttműködésre. Ezt segítik az egyetemen rendszeresen kínált mentorprogramok is.

Az Andrássy Egyetem a kulturális sokszínűségen túl a nyelvi készségek fejlesztése mellett szintén elkötelezett. A diákoknak lehetőségük van nemcsak a már meglévő német tudásokat fejleszteni, hanem más európai nyelveken is tanulni, ami további előnyt jelent a globális versenyképesség szempontjából.

Azok számára, akiknek nem a német az anyanyelve, az egyetem ingyenes nyelvi korrektúrát biztosít.

Az AUB-n számos ösztöndíjlehetőség várja a hallgatókat. A magyar állami ösztöndíjas helyek mellett partnerországaink által biztosított támogatások, valamint alapítványi ösztöndíjak is rendelkezésre állnak.

Interdiszciplináris oktatásunk gyakorlatorientált. Diákjaink felkészültségét az interaktív előadásokon és szemináriumokon túl a széleskörben kínált magas színvonalú tanulmányi programok alapozzák meg. Különféle tanulmányi kirándulások, rendezvények, gyakornoki programok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatóknak nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudást is biztosítson, amely a valós életben is alkalmazható.

Egyedülálló diplomáciai kurzusainkat a német és az osztrák külügyminisztérium által hozzánk delegált diplomaták vezetik. A hazai és nemzetközi intézményekkel kiépített szoros együttműködések jóvoltából hallgatóink első kézből ismerhetik meg a gyakorlati diplomácia világát.

Az Andrássy Egyetem fontos figyelmet szentel Európa jövőbeli alakulására, alakítására. Az Európai Unió kihívásai közül a közép-kelet-európai regionális kérdések állnak a fókuszban.  Ehhez kapcsolódóan több aktuális kutatási- és együttműködési projekt fut az egyetemen.

Végzett hallgatóinknak sokfajta karrierlehetőség áll rendelkezésére. Hosszú távú tapasztalataink alapján hamar találnak megfelelő állást az uniós, nemzetközi és hazai közigazgatásban, diplomáciai testületekben, nagykövetségeken, parlamentekben, alapítványoknál, NGO-knál, nemzetközi és hazai vállalatoknál valamint a tudomány és a kutatás területein.

Az Andrássy Egyetemet 2001-ben alapította Magyarország, a Német Szövetségi Köztársaság, Bajorország és Baden-Württemberg tartományok, valamint Ausztria, mint multinacionális közös projektet. 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?