Flottamenedzsment - A siker kulcsa

kamion

A fuvarozási ágazatban az idő pénz, a legsikeresebb vállalatok keresik a hatékonyság növelésének módját a működésük minden területén. A flottamenedzsment fontos eszköze annak, hogy minden rendelkezésre álló erőforrást a lehető legjobban ki lehessen használni.

Mi az a flottakezelés, és hogyan segíthet a nyereség növelésében? Ez a cikk meghatározza magát a fogalmat, megvitatja előnyeit, és feltárja azokat az új technológiákat, amelyek segítenek a szállítmányozási szektort a jövőbe vezetni.

Az Eurowag flottamenedzsment megoldásokat kínál, hogy vállalkozása a növekedés útján maradhasson. Olvasson tovább, hogy megtudhassa, hogyan támogatja flottamenedzsment szoftverünk, professzionális telematika megoldásunk a szállítmányozásban tevékenykedő vállalkozásokat az előrelépésben.
Mi a flottamenedzsment?

Általánosságban véve a flottamenedzsment a vállalat flottájának átfogó és stratégiai irányítását takarja.. A feladatok és képességek széleskörű felügyeletét foglalja magában, az erőforrás-hatékonyság javításának céljával.

A flottamenedzsment kifejezés az adott üzleti igényeknek megfelelő járművek kiválasztását, a járművek karbantartásának, üzemanyag-fogyasztásának, a járművezetők teljesítményének nyomon követésén át mindent magában foglal. Nehéz feladatnak bizonyulhat olyan vállalatok számára, amelyek naponta több száz jármű kiküldéséért felelősek, de ugyanilyen nehéz lehet a kisebb flották számára is, amelyek kevesebb időt és munkaerőt tudnak fordítani a logisztikára és az erőforrások hatékony kezelésére.

Sok fuvarozói cég harmadik féltől származó flottakezelő cégekhez fordult, akik szoftvereket és eszközöket használnak az adatelemzés javításához és a javítási területek megtalálásához. Ezek a flottakezelő eszközök elengedhetetlen részévé váltak a legsikeresebb flotta-alapú vállalkozások mindennapi működésének.

Sok fuvarozóvállalat fordult flottamenedzsment megoldást kínáló cégekhez, amelyek szoftvereket nyújtanak az adatelemzés javítására és a fejlesztendő területek felkutatására. Ezek a flottamenedzsmentmegoldások a legsikeresebb fuvarozó vállalkozásoknak felbecsülhetetlen értékű részévé váltak a mindennapi működésben.
Hogyan működnek a flottamenedzsment eszközök?

A flottakezelő megoldások saját fejlesztésű szoftvereket használnak különböző technológiákra támaszkodva, hogy pontos helymeghatározást biztosítsanak a flotta összes járművének nyomon követéséhez. Az adatgyűjtés telematikai eszközökkel történik, amelyek a fedélzeti egységekkel GPS-technológiával kombinálva valós idejű információkat gyűjtenek a járműről. Egy telematikai eszközt kell telepíteni a flotta járműveibe a szükséges információk nyomonkövetése és összegyűjtése érdekében.

Az összegyűjtött adatok között szerepelhet például a jármű helyzete, sebessége, teljesítménye, motordiagnosztika valamint a járművezető viselkedése is. Ezeket az információkat egy központi platformra továbbítják elemzés céljából.

Ezt követően különböző algoritmusok segítségével az összegyűjtött adatok feldolgozására kerülnek és jelentések készülnek, amelyek értékes betekintést nyújtanak a flotta általános teljesítményébe. A jelentések testre szabhatók, hogy például olyan tényezőkre fókuszáljanak, mint az üzemanyag-hatékonyság, az átlagos menetidő vagy az útvonal-optimalizálás. A nyomonkövetés hasznos lehet a járművek útvonalának változtatásra során is útlezárások vagy forgalmi torlódások esetén. Az összegyűjtött adatok segítségével a járművezetők, a diszpécserek és a sofőrök egyaránt megalapozott döntéseket hozhatnak.

Milyen előnyei vannak a flottamenedzsmentnek?

A tudás hatalom, és az Eurowag fleet management megoldásai a vállalatok számára olyan értékes adatokat biztosítanak, amelynek segítségével jobb döntéseket hozhatnak meg. A járművek valós idejű nyomon követésének képessége lehetővé teszi a flottakezelők számára, hogy még a problémák bekövetkezése előtt előre lássák azokat, és menet közben változtatásokat hajtsanak végre, valamint hogy az adattrendek időbeli áttekintésével keressék a hatékonyság növelésének lehetőségeit.
Pénzügyi szempontból az üzemanyag-hatékonyság és a járművek karbantartási igényeinek nyomon követése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy optimalizált útvonalakkal és csökkentett üresjárati időkkel javítsák a működést. Segíthet továbbá a rakomány nélküli utak minimalizálásában is.
A járművezetők adatainak áttekintésével ügyfeleink korrigálhatják a nem biztonságos vezetést, például a gyorshajtást és az erős fékezést, elősegítve ezáltal a jobb gyakorlatok kialakítását. A szolgálati órák automatikus rögzítésével egyszerűsödik az olyan szabályozási követelményeknek való megfelelés, mint a vezetési és pihenőidők, ami segít csökkenteni a bírságok és szabálysértések kockázatát. Mindez viszont a biztosítási költségek csökkenése révén megtakarításokat is eredményezhet.
Számos adminisztratív feladatot lehet egyszerűsíteni és automatizálni az Eurowag flottamenedzsment szoftverével. Az olyan dolgok, mint az elektronikus naplózás, a digitális dokumentáció és az automatizált karbantartási ütemezés csökkenthetik a papírmunkát és más adminisztratív terheket. Számos telematikai eszköz integrálható más rendszerekkel is, mint például a készletgazdálkodás, a diszpécserszolgálat és a bérszámfejtés, hogy tovább csökkentse a munkaerőköltségeket és az időt.

A geofencing hasznos eszköz a lopás vagy a jogosulatlan használat megelőzésében azáltal, hogy valós időben nyomon követi a vállalati eszközök helyét.
A kimagasló ügyfélszolgálat a flottakezelő szoftver és a telematika alulértékelt előnye. Mivel a járművek helyzete és az útviszonyok valós időben jelennek meg, a fuvarozó cégek pontosabb szállítási időpontokat adhatnak meg az ügyfeleknek, és frissítéseket biztosíthatnak, ha váratlan késések fordulnak elő.
Ennyi potenciális előny mellett könnyű megérteni, hogy miért támaszkodik egyre több fuvarozó vállalat a telematikai szoftverekre. Az Eurowag innovatív flottamenedzsment megoldással gyorsan az európai szállítmányozási iparág egyik legmegbízhatóbb nevévé vált.
Flottamenedzsment az Eurowagtól

Az Eurowag az elérhető egyik legsokrétűbb és legmodernebb flottakezelő szoftverhez kínál hozzáférést ügyfeleinek. A telematika lehetővé teszi a járművek valós idejű nyomon követését, és olyan hasznos információkkal szolgálhat, mint az üzemanyag-fogyasztás és a járműdiagnosztika. Könnyen nyomon követheti az egyes járművezetők munka idejét, így betarthatja a biztonsági előírásokat. A jármű tartályában lévő üzemanyag mennyiségének nyomon követésével pedig megakadályozhatja az üzemanyaggal való visszaéléseket is.
Az Enhanced Vehicle Assistant (EVA) segítségével az Eurowag új szintre emelte a kényelmet és a hatékonyságot. Az EVA nemcsak a fent említett előnyökkel rendelkező, professzionális flottakezelő szoftverhez való hozzáférést teszi lehetővé, hanem fedélzeti egységként (OBU) is funkcionálhat, amely több uniós országban is használható az útdíjfizetéshez. Tartalmazza a tankolással való visszaélések megelőzésére szolgáló technológiát, amely figyelmeztet az esetleges jogosulatlan tranzakciókra, és még az üzemanyagköltségek csökkentésében is segíthet az útvonal optimalizálásával és az üresjárati idők csökkentésével.
A legjobb rész? Az EVA mindezt egyetlen eszközben biztosítja. A végrehajtott összes tranzakció egyetlen számlán jelentik, ami tovább csökkenti az adminisztrációs terheket. Mindezen túl az EVA jövőbiztos, a frissítéseket az interneten keresztül kapja, így azonnal élvezheti az új technológiákat és funkciókat, amint azok elérhetővé válnak.
Ha a profit maximalizálásának legjobb módját keresi, miközben egyszerűsítené a munkafolyamatokat, az Eurowag flottamenedzsment megoldása az EVA egységgell egy okos választás.

Vegye fel a kapcsolatot az Eurowaggal, és megtudhatja, hogyan segíthetünk felkészíteni fuvarozói vállalatát az előttük álló útra, bármerre is vezessen.

Tartsa ellenőrzés alatt flottáját takarítson meg időt és pénzt az Eurowaggal!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?