Fizetett politikai hirdetés. Itt az idő!

szovetség

Szeptember 30-án sorsdöntő választás lesz Szlovákiában. Arról döntünk, hogy lesz-e parlamenti képviselete a felvidéki magyarságnak vagy hagyjuk, hogy a szlovák politikusok a fejünk felett döntsenek a mi ügyeinkről. A szlovák politikusok egymással vannak elfoglalva, a mi dolgainkkal senki nem törődik. Ezért itt az idő, hogy kiálljunk a saját érdekeinkért, a magyar közösség jogaiért és boldogulásáért. Itt az idő, hogy magyar képviseletet küldjünk a pozsonyi parlamentbe!

Az elmúlt három év különösen fájó volt a számunkra, felvidéki magyarok számára. Az ország válságból válságba, botrányból botrányba zuhant; járvány és háború, égbe szökő árak és növekvő munkanélküliség, megélhetési gondok gyötörnek bennünket. Mindeközben a szlovák politikusok Pozsonyban évek óta csak egymással veszekednek, össze-vissza rángatják a kormányrudat, óriási károkat okozva az egész országnak.

A legnagyobb károkat azonban mégis nekünk, magyaroknak okozzák. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert nekünk, magyaroknak esélyünk sincs a döntéseiket befolyásolni. Esélyünk sincs, hiszen parlamenti képviselet nélkül gyengék és védtelenek vagyunk. Pozsonyban a mi bőrünkre megy a játék, de mi csak a partvonalról nézhetjük, miként döntenek rólunk – nélkülünk. Három éve nézzük tehetetlenül, ahogy Pozsonyban a szlovák politikusok a fejünk felett a magyarlakta területeknek járó pénzekről és jogainkról döntenek. Mert nem vagyunk ott, hogy megharcoljunk az érdekeinkért. Nem vagyunk ott, hogy megvédjük magunkat. Mert a nekünk fontos dolgokkal senki nem törődik. Kiszolgáltatottak lettünk mások kényének-kedvének.

Elegünk van ebből! Változást akarunk! Vonjuk le a tanulságot az elmúlt három évből: a saját dolgaink kizárólag nekünk, magyaroknak a fontosak. Ígérgessenek ám fűt-fát a szlovák pártok, saját magunkon kizárólag mi magunk, magyarok tudunk segíteni. A városainkat, falvainkat csak mi akarjuk fejleszteni. Amikor a közelgő választásokra gondolunk, ez jusson az eszünkbe: mindenért mi magunknak, felvidéki magyaroknak kell megküzdenünk!

szovetség

Itt az idő tehát, hogy kiálljunk a saját érdekeinkért. Ez a közelgő parlamenti választás tétje.

Itt az idő, hogy kiálljunk a nyelvhasználati jogainkért, a magyar nyelvű hivatalos ügyintézésért a magyarlakta járásokban és megyékben.

Itt az idő, hogy kiálljunk a magyar vállalkozásokért és gazdákért, a magyar járásoknak járó európai uniós támogatásokért.

Itt az idő, hogy kiálljunk és szembeszálljunk azon törekvésekkel, amelyek a közigazgatási határok átrajzolgatásával tovább csökkentenék a közösségünk arányát a magyarlakta járásokban és megyékben.

Mindez csak magyar parlamenti képviselettel lehetséges. Ne higgyünk a szlovák pártok üres ígéreteinek! Mi magyarok csak egymásban, csak a Szövetségben bízhatunk. Minél nagyobb számban járulunk az urnákhoz szeptember 30-án, annál erősebb lesz a közösségünk; annál erősebben tudjuk hallatni a hangunkat és képviselni érdekeinket, jogainkat, a nekünk fontos értékeket.

Magyar Honfitársaim, itt az idő!

Szeptember 30-án szavazzunk a Szövetség magyar listájára!

szovetség
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?