Régió

Zselíz: A képviselők elutasítják a tornaterem átépítésére vonatkozó áremelést

Zselíz | A zselízi városi képviselők nem értenek egyet a tornaterem átépítésére vonatkozó áremeléssel. Az építési munkálatokra kiírt közbeszerzési pályázat nyertese, a pozsonyi Domov Slovakia cég az ajánlatban szereplő árat csaknem 15 százalékkal akarja emelni.
TASR

2019. február 12. 15:45

Illusztráció (Gulyás Zsuzsanna felvétele)

A városi képviselő-testület tárgyalni akar a győztes pályázóval, és azt követeli tőle, hogy a teljes projektet a versenypályázatban feltüntetett, eredeti áron valósítsa meg. Amennyiben a vállalat elutasítja a város követeléseit, a képviselők újabb nyilvános versenypályázat kiírását fogják indítványozni.

A győztes cég azzal érvel, hogy az ajánlattétel óta az építőanyagok ára jelentősen emelkedett. Január közepén új árajánlatot küldtek a városnak, amely a tavaly júliusi ajánlattal összehasonlítva 118 347 euróval magasabb árat tartalmaz.

A város tavaly márciusban vissza nem térítendő anyagi támogatást szerzett a tornaterem átépítésére, melynek maximális összegét 694 482 euróban határozták meg, ebből 680 033 eurót fordíthatnának az építési munkálatokra. Az elszámolható költségek teljes összege eléri a 731 033 eurót. A vissza nem térítendő támogatás nyújtásáról szóló szerződést tavaly szeptemberben írták alá.

A város vezetése annak érdekében, hogy megkapják a támogatás teljes összegét, vagyis a 694 482 eurót, azt javasolta a testületnek, hogy fogadja el az építési munkálatokra vonatkozó áremelést, az ajánlott ár (912 641 euró) és az építkezésre kapott támogatás (680 033 euró) közötti különbözetet (232 608 euró) pedig a város hitelből fedezze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: A DAC-Slovan legjobb pillanatai

Kisiklott egy vonat Korompa közelében

Két magyar–szlovák hokimeccs a tévében

Sűrű köd miatt figyelmeztetést adott ki az SHMÚ

Megrázó történetek hiteles hőse

Bényben hat órán át pingpongoztak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?