Volt, aki a szokásosnál több időt töltött a szavazófülkében

A községi hivatalban magas részvételi arányra számítanak (A szerző felvétele)
Ekecs/Apácaszakállas |

A községben három körzetben szavazhatnak a mai nap folyamán a lakosok. Az ekecsi könyvtárban az apácaszakállasi kultúrházban és a községi hivatalban.

Zavartalanul folyt a választás a nap folyamán Ekecs-Apácaszakállason, a falu szavazóhelyiségeiben. Pontos számadatokat ugyan nem közölhettek, de látogatásunkkor, este 7 óra környékén már 47 százaléknál járt a részvételi arány. Az urnazárásig 50-55 százalékra számítanak. A bizottság tagjai elárulták, hogy minden korosztály szép számmal képviseltette magát.

Komolyabb fennakadásra nem került sor, de volt egy idősebb hölgy, aki azzal keltette fel a bizottság figyelmét, hogy a szokásosnál több időt, csaknem fél órát tölt a fülkében. Annak ellenére, hogy a szavazólapok és a tájékoztatók kiosztásánál rákérdeztek, hogy minden rendben van-e, végül mégis segítségre szorult. Az elkészített borítékja is vastagabb volt, mint kellett volna, de miután pontosan elmagyarázták neki, hogyan kell szavazni, végül ő is sikeresen leadhatta a borítékját.

A bizottság tagjai segítőkészen várták a lakosokat (A szerző felvétele)

Az urnazáráshoz, 10 órához közeledve annyit még elárultak, hogy magasabb részvételi arányra számítanak. Két politikus is szerepel a listán, aki a községhez köthető, Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke és a falu polgármestere, Polák László.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?