Régió

Vészhelyzet van Nagykaposon - megoldást kell találni

Nagykapos | Az önkormányzat soron következő ülésén foglalkoznak a képviselők annak a bérháznak az ügyével, melyben nemrég komoly hiányosságokat állapítottak meg.
Leczo Zoltán

2018. szeptember 11. 09:30

A Hviezdoslav lakótelepen álló épület tetőszerkezetének egy része rendkívül rossz állapotban van - A szerző felvétele

Nagykapos polgármestere lapunknak elmondta, a testület tagjai korábban arról döntöttek, hogy a város tulajdonában lévő bérházakban saját költségen rendbe teszik a kéményeket. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kivitelező neki is látott a munkálatok elvégzésének, de már az első bérházban komoly problémával szembesült. A kémények átvizsgálásakor tapasztalták, hogy a ház tetőszerkezete olyan rossz állapotban van, hogy a felújítás nem várhat tovább.

 

2018. augusztus 27. 17:29

Negyedszer is indul a posztért Nagykapos polgármestere

A település vezetése már régebben próbál megoldást találni a rossz állapotban lévő önkormányzati bérlakások ügyében. Évekkel ezelőtt elkészült egy hosszú távú lakásgazdálkodási tervezet, de mivel annak a Hviezdoslav lakótelepen lévő egyik bérház megvásárlása is részét képezte, megvalósítására végül nem került sor. A 33 lakóegységből álló épület tulajdonosa 1,6 millió euróért adta volna el az előzőleg általa felújított házat a városnak, ugyanakkor saját költségén három Fábry utcai lakóház lebontását is vállalta volna. Különböző okok miatt azonban ez az adásvétel meghiúsult. Időközben a Hviezdoslav lakótelep 61-es számú bérházát eladta a város, de az 56-os bérháznak csak egy részét sikerült értékesíteni. További problémát jelent, hogy több városi tulajdonú lakásban, pl. a Fábry utcai ingatlanok egy részében olyan bérlők élnek, akik tartozásokat halmoznak fel, emiatt a lakások eladása nem egyszerű.

A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat tagjainak most arról kell dönteniük, hogy a komplex tetőfelújítás mellett szavaznak-e, vagy eladják az épületet. A felújított rész egyik tulajdonosa ugyanis már korábban jelezte a városvezetésnek, hogy ha lehetőség adódna rá, akár az egész épültet is megvásárolná. Ebben az esetben a felújítással kapcsolatos kiadások már nem a várost terhelnék.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Négy gránátot találtak a gombaszögi ásatások helyszínén

Danko: Méltányolom az EU-t, de reformokra lenne szüksége

Negyedi vendég Ímelyen, mátyusföldi rangadó Jókán

A következő két napban zárva tartanak a boltok

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

VIDEÓ: Magasnyomású autómosóval fürdettek egy kutyát Privigyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?