Régió

Vészhelyzet van Nagykaposon - megoldást kell találni

Nagykapos | Az önkormányzat soron következő ülésén foglalkoznak a képviselők annak a bérháznak az ügyével, melyben nemrég komoly hiányosságokat állapítottak meg.
Leczo Zoltán

2018. szeptember 11. 09:30

Vészhelyzet van Nagykaposon - megoldást kell találni
A Hviezdoslav lakótelepen álló épület tetőszerkezetének egy része rendkívül rossz állapotban van - A szerző felvétele

Nagykapos polgármestere lapunknak elmondta, a testület tagjai korábban arról döntöttek, hogy a város tulajdonában lévő bérházakban saját költségen rendbe teszik a kéményeket. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kivitelező neki is látott a munkálatok elvégzésének, de már az első bérházban komoly problémával szembesült. A kémények átvizsgálásakor tapasztalták, hogy a ház tetőszerkezete olyan rossz állapotban van, hogy a felújítás nem várhat tovább.

 

Negyedszer is indul a posztért Nagykapos polgármestere

2018. augusztus 27. 17:29

Negyedszer is indul a posztért Nagykapos polgármestere

A település vezetése már régebben próbál megoldást találni a rossz állapotban lévő önkormányzati bérlakások ügyében. Évekkel ezelőtt elkészült egy hosszú távú lakásgazdálkodási tervezet, de mivel annak a Hviezdoslav lakótelepen lévő egyik bérház megvásárlása is részét képezte, megvalósítására végül nem került sor. A 33 lakóegységből álló épület tulajdonosa 1,6 millió euróért adta volna el az előzőleg általa felújított házat a városnak, ugyanakkor saját költségén három Fábry utcai lakóház lebontását is vállalta volna. Különböző okok miatt azonban ez az adásvétel meghiúsult. Időközben a Hviezdoslav lakótelep 61-es számú bérházát eladta a város, de az 56-os bérháznak csak egy részét sikerült értékesíteni. További problémát jelent, hogy több városi tulajdonú lakásban, pl. a Fábry utcai ingatlanok egy részében olyan bérlők élnek, akik tartozásokat halmoznak fel, emiatt a lakások eladása nem egyszerű.

A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat tagjainak most arról kell dönteniük, hogy a komplex tetőfelújítás mellett szavaznak-e, vagy eladják az épületet. A felújított rész egyik tulajdonosa ugyanis már korábban jelezte a városvezetésnek, hogy ha lehetőség adódna rá, akár az egész épültet is megvásárolná. Ebben az esetben a felújítással kapcsolatos kiadások már nem a várost terhelnék.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
biztosítás

Fontos tudnivalók a szociális és az egészségbiztosításról

Megérdemelt DAC-győzelem a szezon utolsó hazai meccsén

Megérdemelt DAC-győzelem a szezon utolsó hazai meccsén

Nagyfödémes

Odafigyeléssel csökken a hulladék

Osztrák Nagydíj – Bottasé a szezon első pole pozíciója

Osztrák Nagydíj – Bottasé a szezon első pole pozíciója

Ne mondjunk le a fürdőzésről, de legyünk óvatosak!

Ne mondjunk le a fürdőzésről, de legyünk óvatosak!

koronavírus

Közel harminc új fertőzöttet regisztráltak Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.