Vásári visszhangok

(a szerző felvétele)
Dunaszerdahely |

A Csallóközi Vásáron, amely Dél-Szlovákia egyik legnagyobb őszi rendezvénye, ismét több tízezer ember szórakozott együtt. Történt sajnos egy felháborító és kellemetlen esemény is. 

Fergeteges koncertek, hömpölygő tömeg a gasztrokorzón, baráti és családi találkozások, óriáskerék és szellemkastély, ez mind megtalálható volt a 41. Csallóközi Vásáron. Visszajelzések alapján a murci, a csapolt Kofola és a csapolt sör fogyott a leginkább. Az árak megint magasabbak voltak a tavalyinál, de mindenhol sorakozni kellett, volt kereslet és kínálat. A délutáni órákban a hintáknál is nagy volt a sor. Az esti koncerteken több ezer ember gyűlt össze, a szervezők igyekeztek minden korosztálynak a kedvében járni. A kedvezőtlen időjárás miatt szombaton csak 17 órakor kezdődtek a programok a színpadon. Az esti koncertre azonban kitisztult az idő, az eső is elállt, Geszti Péter és zenekara pedig egy parádés koncerttel zárta a 41. Csallóközi Vásárt. A kampány hajrájában, egy héttel a parlamenti választások előtt mégsem volt jelen egyetlen politikai párt sátra sem. A politikamentességet a város kérte. A többnyire dunaszerdahelyi képviselőjelöltek azonban jelen voltak és egyénileg szólították meg a választókat.

(a szerző felvétele)
(a szerző felvétele)

Bántalmazták a zenekar technikusát

Pénteken a Republic koncert után egy botrányos eset történt, miszerint a zenekar technikusát munkavégzés közben, érthetetlen módon, tettlegesen bántalmazták a biztonsági szolgálat emberei. A város a közösségi oldalán közleményben határolódott el a történtektől és mélységes sajnálatukat fejezték ki az esettel kapcsolatban.

Kijelentjük, hogy határozottan elítéljük az erőszak bármely formáját, egyben felháborítónak tartjuk a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket. Munkatársainkkal minden szükséges támogatást megadunk az atrocitás elszenvedőjének, egyben reméljük, hogy a zenekar, a város és a szervezőbizottság között eddig kialakult jó kapcsolatot ez az ügy nem fogja befolyásolni.

Tisztelettel, Dunaszerdahely Város Önkormányzata és a Csallóközi Vásár szervezői

Szombaton este telefonon sikerült elérni Németh Erikát, a Republic zenekar menedzserét, hogy megkérdezzük, mi történt valójában?

Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem nyilatkozhatok. Rendőrségi ügy lett az esetből.

Arra a kérdésre, hogy a bántalmazott technikus haza tudott-e utazni a zenekarral a koncert után, a menedzser úgy válaszolt: nem tudott, ellátásra szorult. Telefonon kerestük a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivőjét is, de nem tudtuk elérni. Szombat délután a város tudatta, hogy tekintettel a pénteki eseményekre, a Csallóközi Vásár területére beosztott teljes biztonsági személyzetet az érintett cég lecserélte, továbbá tájékoztatásuk alapján garanciát vállalnak a vásár nyugodt, biztonságos és zökkenőmentes lebonyolításáért.  A közösségi médiából úgy értesültünk, a zenekar technikusát időközben a kórház szakemberei ellátták és hazaszállították. Az esettel a későbbiekben bővebben foglalkozunk. 

(a szerző felvétele)
(a szerző felvétele)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?