Régió

Válek Iván Nemesócsa régi-új polgármestere

Nemesócsa | A nemesócsai időközi választás győztese Válek Iván (független), aki 2018 vége óta alpolgármesteri, majd ügyvezetői minőségben látta el a falu első emberének teendőit.
Vataščin Péter

2019. szeptember 22. 15:27

Nemesócsa-polgármester

A szombati voksoláson 844 szavazattal nyert Válek Iván, míg kihívóját, a község polgármesteri posztját 2012 és 2018 között betöltő Magyarics Gusztávot (független) 367-en támogatták. A részvételi arány magas volt, a választásra jogosultak mintegy kétharmada járult az urnákhoz. A harmadik jelölt, Szalay Zoltán (független) időközben visszalépett, ezzel Válek Ivánt szerette volna támogatni.

 „Megnyugtató ez az elég nagy különbség, illetve kötelez engem, mivel azt jelenti, hogy az előző öt hónapügyvezetői munkáját, valamint alpolgármesteri tevékenységét ezzel értékelték a választók. A megkezdett munkát kell tovább vinni”

– nyilatkozta Válek Iván. Hozzátette, köszöni a rá szavazók bizalmát, s úgy gondolja, Szalay Zoltán visszalépése és Magyarics Gusztáv kampánystílusa is hozzájárult a sikeréhez. Válek Iván a következő rendes önkormányzati választásig, tehát mintegy három évig tölti be a tisztséget.

Magyarics Gusztáv csalódott az eredmény miatt. Nemesócsán demokrácia van, és a választók így döntöttek, mondta, egyúttal gratulált a győztesnek. Szalay Zoltán úgy fogalmazott, örül, hogy olyan ember ül a polgármesteri székbe, aki meggondolja, hova teszi a pénzt.

Válek a győzelemmel folytathatja azt a munkát, amit ügyvezető polgármesterként idén áprilisban kezdett el, miután az elődje, Magyarics Dezső egészségi okok miatt néhány hónap után lemondott hivataláról. Korábban 2018 novemberében tartottak választást Nemesócsán. Akkor Magyarics Dezső 676 voksot kapott, Magyarics Gusztávnak 439-en, Szalay Zoltánnak pedig 75-en szavaztak bizalmat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Stagnál a magyar elsősök száma

A közös választási pártról tárgyal a Híd és az MKP elnöksége

Bejegyezték az Összefogás mozgalmat

Kábítószer miatt razziázott a rendőrség a Rimaszombati járásban

Nem bűncselekmény többé az abortusz Észak-Írországban

A szlovák emberjogi központ szerint diszkriminatív a fiatal szülőknek járó hosszabb szabadság

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!