Régió

Választások - Galántai járás

Galánta | A Galántai járásban az országos átlagnál alacsonyabb volt a részvételi arány az elnökválasztás első fordulójában. Átlagosan csak a választásra jogosultak 43,84 százaléka járult urnákhoz, a magyarlakta falvak többségében még ennél is kevesebben mentek el szavazni.
Bartalos Éva

2019. március 18. 14:44

Két falu, Feketenyék és Tallós kivételével a járás valamennyi községében Zuzana Čaputová a Progresszív Szlovákia alelnöke kapta a legtöbb szavazatot, a lakosok 44,8 százaléka rá voksolt.  Maroš Šefčovič 13,9, Štefan Harabin 11,2 , Bugár Béla 10,5, Marián Kotleba 8,1 százaléknyi szavazatot kapott. Feketenyéken és Tallóson Bugár Béla volt a legnépszerűbb a választók között. A járás északi részén, a szlovák falvakban meghaladta az országos átlagot a részvételi arány.

Ábrahámban mentek el a legtöbben szavazni, a több mint 900 lakosú faluban a választásra jogosultak 58,2 százaléka voksolt. A magyarlakta falvak közül Taksonyon volt a legmagasabb a részvételi arány, meghaladta az 50 százalékot. Az alsóhatáriak érdeklődését nem keltette fel az államfőválasztás, a járásban itt volt a legalacsonyabb a részvételi arány. A 300 választásra jogosult polgár közül mindössze 74-en voksoltak, ami 24,7 százalék. A faluban is Čaputová volt a legnépszerűbb, Bugár Béla a második, Marián Kotleba a harmadik, Štefan Harabin a negyedik helyen végzett. Kotleba 3 faluban lett a harmadik, jellemzően Čaputová és Bugár után. Diószegen viszont Štefan Harabin és Maroš Šefčovič is megelőzte a Híd elnökét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?