Régió

Útfelújításkor se dőljenek be a csalóknak!

Érsekújvár/Vágsellye | Fegyelemre és egyúttal óvatosságra is intik a lakosokat azokon a járási székhelyeken, ahol nagyszabású útfelújításokat végeznek. Az érintett utcákban élők a kijelölt időben nem parkolhatnak a házukhoz közeli járdaszegélyeken, mert elvontathatják őket.
author
Száz Ildikó

2021. október 13. 14:30

Érsekújvár

Érsekújvárban a város vezetése arra figyelmeztette a lakosokat, ne dőljenek be az esetleges hamis útfelújítóknak, akik hozzájárulást kérnének tőlük az ingatlanuk közelében lévő járdák, utak felújításához.

Új parkolók és járdaszegélyek

Érsekújvárban ezekben a napokban fejezték be az új parkoló építését a Pozsonyi úton, ahol felújították a járdaszegélyeket, és új aszfaltbevonat került a járdákra. Az útfelújítás harmadik szakaszában az önkormányzat felújította a Ľudovít Štúr utca, a Pozsonyi út és a T.G. Masaryk utcai járdákat, egészen a kereszteződésig. A városi hivatal tájékoztatása szerint, terveik között szerepel továbbá a Pozsonyi út végén lévő járda felújítása egészen az Égető utcáig, melyet a helyiek Pirító-ként ismernek. Idővel a Köztársaság tértől a Pirítóig járdát és kerékpárutat építenének. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a Virág, az Új és a Rózsavölgy utcákban már lemaratták a régi útburkolatot. Ezen a szakaszon jócskán elöregedtek a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben lerakott szennyvíz-csatorna vezetékek, a felújítással egyidejűleg lecserélik a csatornafedeleket. Az önkormányzat előkészíti az Új utca és a Domb menti utca kereszteződésénél lévő út felújítását. A Janko Kráľ utcában is folytatják a járdák felújítását, és csaknem harminc férőhelyesre bővítik a meglévő parkolót. Az érsekújvári lakosokat az útfelújítás kapcsán arra figyelmeztette a város vezetése, hogy Pozsony Főrév városrészében valószínűleg „álmunkások” bukkantak fel az útkarbantartás során. A város vezetése sosem kért anyagi hozzájárulást a lakosoktól a járdák és utak javításához. Ezek az útjavító csalók az egyik lakostól több ezer eurót csaltak ki azzal, hogy a családi ház előtti járdafelújításhoz hozzá kell járulnia.


 

Érsekújvár

Szeptembertől javítanak

Vágsellyén szeptember elején kezdték meg a nagyszabású útfelújítást, amely tizenhét városi utat érint. A munkálatok menetéről folyamatosan tájékoztatják a lakosokat, arra kérve a gépkocsivezetőket, hogy ne parkoljanak az útpadkákon. Befejezték a Jesenský utca felújítását, ahol némi fennakadást okozott a vízvezeték-csatlakozás. Rugalmasan haladtak a munkálatok a Rövid, a Pionír, a Nárcisz és a Ludvik Svoboda tábornok utcában, ahol lecserélték a régi csatornafedeleket is. A Hollý utcában a csapadékos időjárás miatt késtek a munkálatokkal, de a fák metszését, melyek akadályozták volna a munkagépek mozgását, el tudták végezni. A lakosok a felszólítás ellenére sem parkolták át néhány utcában a gépkocsikat, ezért az október 1-jére tervezett munkálatokat kénytelenek voltak napokkal elhalasztani. Hasonló gondjaik adódtak a munkásoknak a Temető utca környékén, ahonnan kénytelenek voltak elvontatni egy személygépkocsit, mivel a tulajdonos külföldön tartózkodik. Koller Erikának, a városi hivatal szóvivőjének az összefoglalója szerint, akadtak helyzetek, amikor csak annak az utcának a felújítását folytathatták a munkások, ahol kevesebb személygépkocsi parkolt az utak mentén. A Vágvecse városrészben új utat építenek a Gazdasági utcában.

Két-három munkacsapat dolgozik a terepen a vágsellyei utak felújításán. A rekonstrukciós munkálatok várhatóan november végéig, vagy december elejéig tartanak. Az útfelújítást követően ismét kijelölik az útburkolati jeleket.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
FBI k

Az FBI módszereivel harcoljunk a fizetésemelésért

fd

A 14. nyugdíjat novemberre várták, de a biztosító csak ekkor fogja kifizetni!

munkahivatal

„Képezd magad” – növekszik a szakmai továbbképzések iránti igény

A síneken fekve várta a vonatot

TRAGÉDIA: Elgázolt egy férfit a vonat az állomáson

A középiskolások harmada már próbálta a marihuánát

16 évre rács mögé kerülhet egy férfi, aki gyógyászati célokra termesztett marihuánát

Érsekújvár

180 éves az érsekújvári gimnázium

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.