Régió

Újra nyomoz a NAKA Galántán

Galánta | A NAKA tavaly ősszel bejelentést kapott és nyomozni kezdett a kastély felújításával kapcsolatban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. október 29. 12:00

A hónap közepén a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységei vizsgálódtak a Galántai Városi Hivatalban, ahol gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatos iratokat foglaltak le.

„A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség büntetőeljárást indított, október 8-án lefoglalta a Galántai Városi Hivatal dokumentumait” – mondta Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A Krea regionális televízió értesülése szerint ezúttal a kulturális eseménynaptár elkészítésére kiírt versenypályázatot vizsgálják a rendőrök. Az információt nem erősítette meg a rendőrség, de nem is cáfolta. A naptárt már a Nagyszombati Kerületi Bíróságon megtartott tárgyaláson is említették, amikor Peter Paška polgármester felelősségét vizsgálták a neogótikus kastély felújításának közbeszerzési pályázatával kapcsolatban.

A NAKA tavaly ősszel bejelentést kapott és nyomozni kezdett a kastély felújításával kapcsolatban. Lefoglalták a kastély déli szárnyának, délkeleti és északi tornyának felújításáról szóló tervdokumentációt és a közbeszerzési eljárással kapcsolatos iratokat. A nyomozás során több vezető beosztású személyt őrizetbe vettek és kihallgattak, köztük Peter Paška jelenlegi polgármestert, Ladislav Maťašovskýt, az előző polgármestert, Peter Aštaryt, a város építészét, Ján Poľakovský hivatalvezetőt, aki akkor felmondott. Helyére azóta sem jelöltek ki új hivatalvezetőt. Az előállított személyek december 16-án állnak a járási bíróság elé, szabadlábon várják az ítélet kihirdetését.

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?